Bu iddialar doğru çıkarsa TOGG satış rekorları kırar 120 ay vadeli taşıt kredisi ÖTV indirimi

Türkiye'nin ilk yerli otomobili olan TOGG'un üretileceği fabrika 29 Ekim'de düzenlenen tören ile açılmıştı. TOGG fiyatı kadar satışa sunulacağı şartlarda merak konusu olurken taksitle ve ÖTV'siz ya da ÖTV indirimi gündeme geldi.

Bu iddialar doğru çıkarsa TOGG satış rekorları kırar 120 ay vadeli taşıt kredisi ÖTV indirimi

29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle fabrika açılışı yapılan TOGG fiyatı kadar satış koşulları ile de gündemdeki yerini koruyor. Elektrikli C sınıfı SUV araç olarak satışa sunulacak olan TOGG için vatandaşlar büyük bir heyecanla beklemeye başlarken hem aracın satış fiyatı hem de satış koşulları merak konusu olmuştu. 

TOGG fiyatı için açıklama yapan Teknoloji Bakanı Varank "rekabetçi fiyat" ifadesi ile C sınıfı elektrikli SUV araçları işaret etmişti. Türkiye'de bu sınıfta Nissan, Honda, Opel, KİA ve Hyundai markasının üretmiş olduğu 13 farklı model yer alırken bu modellerin fiyatları da merak konusu olmuştu. Bakan Varank'ın işaret ettiği modeller arasında en düşük satış fiyatı 870 bin TL en yüksek ise 1 milyon 128 bin TL olarak uygulanıyor. 

Bu iddialar doğru çıkarsa TOGG satış rekorları kırar 120 ay vadeli taşıt kredisi ÖTV indirimi - Resim : 1

TOGG FİYATI NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Türkiye'nin ilk yerli otomobili olması nedeni ile tarihe geçecek olan TOGG yapılan fabrika açılışı ile ilk kez banttan indirilmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından test sürüşü yapılmıştı. Yerli otomobilin bugünkü koşullar altında rekabetçi fiyat söylemi ile tahmin edilen satış rakamı 800 Bin TL bandında yer alıyordu. Ancak satış fiyatı dar gelirli vatandaşlar için yine de yüksek kalırken devlet destekleri beklentisi oluşmuştu. 

Bu iddialar doğru çıkarsa TOGG satış rekorları kırar 120 ay vadeli taşıt kredisi ÖTV indirimi - Resim : 2

KAMU BANKALARI 0.49 FAİZ ORANI İLE TOGG KREDİSİ Mİ VERECEK, ÖTV SİZ TOGG FİYATI YA DA ÖTV İNDİRİMİ YAPILACAK MI?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından yapılan TOGG açıklaması büyük heyecan yaratırken kamu bankalarının vatandaşın araç sahibi olmasını sağlamak adına 120 ay vadeli düşük faizli taşıt kredisi beklentisini arttırmıştı. Bakan Nebati kamu bankalarının bu noktada devreye gireceğinin işaretini vermişti. 

Kamu bankalarının 0.49 faiz oranı ile 120 ay vadeli taşıt kredisi desteği sağlayabileceği, yerli otomobile özel olarak ÖTV'siz araç satışı ya da özel ÖTV indirimi avantajı sağlanabileceği, böylelikle devletin yerli aracın satışını destekleyeceği iddiaları gündeme taşındı. Otomotiv sektörü uzmanları da böyle bir indirim beklediklerini dile getirirken yerli aracın C sınıfı segmentin en ucuz aracı olarak fiyatının ilan edilerek satışa sunulması bekleniyor.