Bu fırsat tekrar gelmez altın profesöründen yeni açıklama: Gram altında bu düşüşler kalıcı olmaz

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altında son gelişmeleri ele aldı. Fiyatların ne yönde seyredeceğine ilişkin değerlendirmede bulundu. Baskı gören altın tekrar yükselecek mi yoksa düşüş trendini koruyacak mı? Sorusuna yanıt verdi. Altın fiyatları yükselecek mi?

Bu fırsat tekrar gelmez altın profesöründen yeni açıklama: Gram altında bu düşüşler kalıcı olmaz

Bu fırsat tekrar gelmez altın profesöründen yeni açıklama: Gram altında bu düşüşler kalıcı olmaz  - Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altında son gelişmeleri ele aldı. Fiyatların ne yönde seyredeceğine ilişkin değerlendirmede bulundu. Baskı gören altın tekrar yükselecek mi yoksa düşüş trendini koruyacak mı? Sorusu merak edilmeye başlandığı bu dönemde yeni dönemde ne gibi fiyatlarla karşı karşıya kalacağımıza yönelik açıklamalar geldi.

Geçtiğimiz haftalarda merkez bankaları faiz artırımına gideceğinin sinyalini verdi. Enflasyonla mücadele kapsamında küresel ekonomiye şekil veren merkez bankaları ocak ayı faiz artırımına yöneldi. Bu çerçevede ilerleyen vakitlerde de belirli baz puan aralığında düşük oranda da olsa faiz artırımı fiyatları tetikleyecek potansiyelde olması nedeniyle öngörüler paylaşıldı.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Talebin arzı geçtiği her üründe fiyatlar piyasa üstü seviyeye yükselir. Konut ve taşıtta olduğu gibi dünyada en değerli madeni eşya altında da devir-daim sisteminin bitmeyeceği bilinir. Salgın sonrası her zaman olduğu gibi ons altına eğilim arttı.

Uluslararası piyasada tavan fiyat politikası izleyen tüccarlar ons fiyatı belirlemek için 2022 yılı son 3 ayında her yeni günde fiyatları bir üst noktaya taşıdı. Kapanışın üstünde açılış yapan altın fiyatları yatırımcıların gözünü kamaştırırken, erken davrananları hüsrana uğrattı.

Altın fiyatlarının yükselip ya da düşeceğine yönelik herhangi bir tahmin ya da değerlendirme yapmak mümkün değil. Ancak analistler, ay sonu ve mart ayı başında ABD ve Avrupa Merkez Bankası açıklamalarına dikkat kesti. Açıklamalar fiyatlarda etkili olacak.

'BU DÜŞÜŞLER KALICI OLMAZ GRAM ALTINDA'

Ekonomide yaşanan gelişmeleri ele alan İslam Memiş, 'Altının gram fiyatı 1115 TL. Ama serbest piyasalarda 1132, 1137 lira aralığında bir gram altın bulunuyor. Yine en son videolarımızda geçen hafta hatırlar iseniz, gram altın 1198 TL seviyesine kadar yükselince Şubat'ın 15'ine kadar 1140 lira seviyesine kadar bir gerilemeden bahsetmiştim.

Bu daha aşağıya doğru çekildi. 1140 TL'nin altında gram altın TL fiyatı var. TL'de bekleyen, düşüşleri bekleyen, alım fırsatı kollayanlar da bu düşüşlerin kalıcı olmayacağını gayet açık bir şekilde bilmelidir. Bu düşüşler kalıcı olmaz gram altında' değerlendirmesinde bulundu.

Fiyatlarda yaşanan dalgalanma nedeniyle aylardır yatay seyir izleyen altının bu noktalara ulaşmasında en temel etki endişe duyulan belirsizliğin hakim olduğu piyasada enflasyon kırıcı etkisi en büyük destekçisi oldu.

EDİTÖR NOTU: Haber içeriğinde yer alan açıklamalar medyahaber.com sitesi tarafından değil İslam Memiş tarafından paylaşıldı. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.