Böylesi Görülmedi! Şekerbank İçerisinde Fırın, Ev ve Ambar Bulunan Tarlayı 375 Bin TL'ye Satıyor!

Ülkemizin en eski bankalarından olan Şekerbank, yeni dönemde çok çeşitli faktörler sebebi ile artan gayrimenkul fiyatlarına inat icralık gayrimenkullerini satışa çıkardı. Piyasanın oldukça altında seyreden fiyatlara sahip olan gayrimenkuller, büyük ilgi gördü. İşte bankanın gayrimenkul satışının ayrıntıları…

Böylesi Görülmedi! Şekerbank İçerisinde Fırın, Ev ve Ambar Bulunan Tarlayı 375 Bin TL'ye Satıyor!

Uzun yıllardır bankacılık sektöründe edindiği tecrübeler ile hizmetlerini geliştirerek sunmaya devam eden Şekerbank, yeni dönemde artan gayrimenkul fiyatlarına karşın vatandaşın yanında yer alarak uygun fiyatlı gayrimenkul satışına başladığını duyurdu.

Bankaların Gayrimenkul Satışı Ne Anlama Gelir?

Bankaların gayrimenkul satışı hizmeti sundukları birçok kişi tarafından bilinmemektedir. Ancak uzun yıllardır kamu ya da özel fark etmeksizin nerede ise tüm bankalar gayrimenkul satışı hizmetini aktif olarak vermektelerdir.

Bankaların gayrimenkul satışı hizmeti, finansman hizmeti verdikleri müşterilerinden teminat olarak aldıkları gayrimenkuller ile başlayan bir süreçtir. Bu süreçte müşterinin, vade sonunda borcunu kapatamamış olması, ilgili gayrimenkulün banka himayesine girmesine sebep olmaktadır. Bankalar, teminat olarak gösterilmiş olan gayrimenkulleri kendi bünyelerine geçirdikten sonra 3 yıl içerisinde satışa sunmak zorundalardır.

Her bankanın gayrimenkul satışı için kullandığı yasal internet sitesi farklı olabilmektedir. Bazı bankalar gayrimenkul satışını yasal platform ile iş birliği içerisinde gerçekleştirirken bazı bankalar ise bu hizmeti direk platform aracılığı ile vermektedir. Hizmet karşılığında ise belirlenen tutarda teminat bedeli talep edilmekte ve bedelin yatırılmasından sonra da ihale süreci başlamaktadır.

Şekerbank Gayrimenkul Satışını Nasıl Gerçekleştirir?

Böylesi Görülmedi! Şekerbank İçerisinde Fırın, Ev ve Ambar Bulunan Tarlayı 375 Bin TL'ye Satıyor! - Resim : 1

Şekerbank’tan gayrimenkul sahibi olabilmek için öncelikle “Bankadan” isimli yasal platforma üye olunması gerekmektedir. Sonrasında ise açılan ekranda yer alan ilanlar kısmından bankanın satışa sunmuş olduğu gayrimenkul görüntülenebilmektedir.

Şekerbank, gayrimenkulleri için yüzde 3 oranında teminat bedeli talep etmektedir. Aynı zamanda ilgili yasal platforma da hizmet bedelinin yatırılması gerekmektedir. Bu bedellerin yatırılması ile birlikte “Bankadan” sitesinden teklif verilebilmektedir.

Şekerbank Satılık Gayrimenkul İlanları

Şekerbank tarafından satışa sunulan bazı gayrimenkullerin özellikleri, satış ve teminat bedelleri şu şekildedir:

  • Sakarya- Akyazı ev, fırın, ambar, tarla 335 metrekare: 375 bin TL satış bedeli, 11 bin 250 TL teminat bedeli
  • Tekirdağ- Çorlu 108 metrekare 3+1 apartman dairesi: 480 bin TL satış bedeli, 14 bin 400 TL teminat bedeli
  • Ağrı- Merkez 165 metrekare 3+1 apartman dairesi: 110 bin TL, teminat bedeli 3 bin 300 TL
Etiketler: gayrimenkul