Böyle bir fırsat kırk yılda bir gelir! Boğaziçi Üniversitesi 5 yeni akademik personel alacağını az önce açıkladı!

Akademik kadrolara personel alımlarının devam ettiği yılın son ayında bir ilan da Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi’nden geldi.

Böyle bir fırsat kırk yılda bir gelir! Boğaziçi Üniversitesi 5 yeni akademik personel alacağını az önce açıkladı!

Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinden biri olan ve alanında pek çok yeniliği yaptığı için kamuoyunda tanınan Boğaziçi Üniversitesi, yeni akademik personel alımı için düğmeye bastı. Aralık ayı içerisinde başvuruları kabul edecek olan Boğaziçi Üniversitesi, 15 gün devam edecek olan başvuruların nasıl yapılacağını ve açık olan kadrolarını kamuoyuna tek tek bildirdi.

Resmi Gazete’de yayımladığı ilanda; “Üniversitemiz Fakültelerinde açık bulunan Profesör, Doçent ve Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ilgili maddeleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki genel şartları ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ile Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Atanma ve Yükseltilme Esasları uyarınca profesör, doçent (devamlı statüde) ve doktor öğretim üyeleri alınacaktır” ifadelerine yer veren Boğaziçi Üniversitesi, hemen ardından hangi kadroya ne kadar alım yapacağını ilan etti.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ, 5 YENİ AKADEMİK PERSONEL ALACAK

Böyle bir fırsat kırk yılda bir gelir! Boğaziçi Üniversitesi 5 yeni akademik personel alacağını az önce açıkladı! - Resim : 1

Yeni akademik personel alımı için düğmeye basmış olan Boğaziçi Üniversitesi, ilanı 9 Aralık 2022 tarihinde yayımladı. İlan tarihinden sonraki 15 gün boyunca adayların başvurularını kabul edeceğini bildiren Boğaziçi Üniversitesi, hangi kadrosuna ne kadar alım yapacağına ilişkin de bir açıklama gerçekleştirdi.

Toplamda 5 yeni akademik personel alımı gerçekleştirecek olan Boğaziçi Üniversitesi; doktor öğretim üyesi, doçent ve profesörlerin hangi bölüme alınacağını da ilan etti. Buna göre, Yönetim Bilimleri Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’ne 1 profesör, 1 doktor öğretim üyesi alacak olan Boğaziçi Üniversitesi, Yönetim Bilimleri Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’ne 1 profesör ile 1 doçent; Mühendislik Fakültesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümü’ne ise 1 doçent alacağını ilan etti.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NE BAŞVURULAR ŞAHSEN YAPILACAK

Tüm kadroların başvurularına ilişkin detaylı bir duyuru yayınlayan Boğaziçi Üniversitesi, profesör ve doçentlerin başvurularını Boğaziçi Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı’na; doktor öğretim üyelerinin ise açık olan kadrodaki fakülte dekanlığına başvuru yapmalarını istedi. Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi, başvurularda isteyeceği belge ve bilgileri şu şekilde açıkladı:

“Kadrolara başvuracak adayların; özgeçmişlerini, lisansüstü tezlerini, bilimsel yayınlarını, kongre ve konferans tebliğlerini, bunlara yapılan atıfların listesini, yönetimlerinde devam eden ve tamamlanan doktora ve yüksek lisans tez çalışmalarının listesini, verdiği derslerin listesini, yürüttüğü projelerin listesini ve araştırma faaliyetlerinin kurumsallaştırılmasına katkıları, araştırma ve eğitim faaliyetlerine üniversite dışından sağladıkları kaynaklar ve üstlendikleri idari görevler ile ilgili bilgileri kapsayan belgeleri içeren 1 adet USB ile ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içinde Personel Daire Başkanlığına başvurmaları duyurulur.”