Borsa BIST 100'de rekor açılış: Yabancı yatırımcılar çıtayı yükseltti

Yabancı yatırımcıların Borsa İstanbul'da yatırım girişi BIST 100 endeksinde yükselişi %2'ye çıkardı. Bankacılık Endeksi Ağustos ayı içerisinde %31'in üzerinde getiri sundu. Ocak ayından itibaren elde edilen verilere göre yükseliş yüzde 93,5’i buldu. Bunun en büyük payı son bir ayı kapsıyor. Elde edilen son veriler ve konunun detayları haberimizde…

Borsa BIST 100'de rekor açılış: Yabancı yatırımcılar çıtayı yükseltti

BANKACILIK ENDEKSİ REKORA KOŞUYOR!

Bankacılık endeksi son bir ayda %45'lik yükseliş ile rekora koşuyor. Analizlerin hedefinde yabancı girişe yönelik son 3 haftalık veriler yer alıyordu. Yabancı yatırımcıların bankalara yönelik aktif politikaları özellikle Merkez Bankası kararı sonrası mevduat faizlerinde yapılan indirimin kredi mevduat makasının korunmasını sağladı. Bankaların maliyetleri düştüğünde kâr mekanizması olumsuz olarak etkilenmedi.

BORSA EN KÂRLI YATIRIM ARACI OLARAK GÖRÜLÜYOR!

Borsa BIST 100'de rekor açılış: Yabancı yatırımcılar çıtayı yükseltti - Resim : 1

Analistlere göre hisseler oldukça ucuz durumda. Gittikçe yükselen ve önlenemeyen enflasyona karşı bu durum yatırım aracı olarak borsanın daha çok ön plana çıkmasına tetikliyor. Ağustos ayı başındaki verilere bakıldığında özellikle borsada yabancı yatırımcıların pozisyonlarında yaklaşık 2.6 milyar dolarlık artış göze çarpıyor.

Tüm sektörlerin endeksleri güne yükselişle başladı. En fazla kazandıran sektör ise iletişim oldu. %1.83 ile farkın ortaya koydu. Bankacılık endeksi %0.52 holding endeksi ise %0.15 artış gösterdi.

HAZİNE VE MALİYE BAKANINDAN AÇIKLAMA GELDİ!

Citibank verileri yaklaşık 2.6 milyar dolarken; Deutsche Bank'ın aynı dönemdeki verileri 680.5 milyon doları görüyor. Konu üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati yabancı yatırımcıların borsaya yönelik yaklaşık 300 milyon dolarlık girişi yapıldığını net bir şekilde ifade etti. Elde edilen günlük yükseliş sonrasında ortaya çıkan veriler de oldukça çarpıcıydı. Mart 2021 yılından itibaren görülmeyen seviyelere ulaşıldı.

YENİ HAFTADA DA YÜKSELİŞİNİ KORUYOR!

Geçtiğimiz hafta cuma kapanışında her ne kadar bir düşüş fark edilse de bunun etkisinin Merkez Bankasının para politikalarındaki sürpriz faiz indiriminden kaynaklandığı biliniyor. Bu endişe ile hafta sonunda yaşanan düşüş yeni haftanın başlangıcında yükseliş trendini yeniden korudu.