Bloomberg: 'Erdoğan depremlere rağmen istediği seçim tarihinde ısrarcı'

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 42 bin üzerinde vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi gündeme geldi.

Bloomberg: 'Erdoğan depremlere rağmen istediği seçim tarihinde ısrarcı'

Türkiye'yi derinden sarsa Kahramanmaraş merkezli deprem 6 Şubat tarihinde birçok yere yangın düşmesine neden olurken vatandaşın içindeki ateş hala sönmedi. Deprem gündemde yer alırken aynı zamanda  2023 yılında yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili tartışmalar sürmeye de devam ediyor. 

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 42 bin üzerinde vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi gündeme geldi. 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertelenip ertelenmeyeceği gündem oldu. 

SEÇİMLER ERTELENECEK Mİ?

ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg oldukça dikkat çeken bir açıklamada bulunarak “Erdoğan depremlere rağmen istediği seçim tarihinde ısrarcı” başlığını kullanarak aynı zamanda büyük bir iddia ortaya attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerin ertelenmesiyle ilgili kurmaylarla görüştüğü belirtildi. 

Bloomberg: 'Erdoğan depremlere rağmen istediği seçim tarihinde ısrarcı' - Resim : 1

Bloomberg'ta yer alan haberde “Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ölümcül deprem sonrasında daha önce açıkladığı seçim takvimine uymak için yeniden inşaat çalışmalarını hızlandırmayı planlıyor. Görüşmelerle ilgili bilgisi olanların söylediğine göre Erdoğan ve AKP’den üst düzey yetkililer geçen hafta toplantılar yaparak deprem felaketi sonrasında seçimi ertelemenin artılarını ve eksilerini tartıştı” denildi. 

2 MİLYON SEÇMEN BÖLGEDEN AYRILDI!

Resmi verilere göre deprem bölgesinden 2 milyon seçmenin ayrıldığı belirtilirken haberin devamında  “42 binden fazla insanın öldüğü deprem bölgesinde 8 milyon kayıtlı seçmen bulunuyordu bu da seçmenin yüzde 14’üne denk geliyor. Resmi verilere göre 2 milyon seçmen bölgeden ayrıldı. Yüksek seçim kurulunun oylamanın nasıl yapılacağına dair karar vermesi bekleniyor” ifadelerine yer verildi. 

Son 20 yıllık ekonominin kötüye gitmesinden yana endişelenildiğinden de bahseden Bloomberg son olarak haberde “Kaynaklar, seçimin ertelenmesinin hükümetin krize öncelik vermesi ve yeniden inşa çalışmalarına imkan tanırken, seçimlerin açıklanan tarihte yapılmasının da bir güç gösterisi anlamına geldiğinin düşünüldüğünü aktardı. Öte yandan seçimlerin ertelenmesi durumunda ekonominin son 20 yılın en büyük ekonomik krizinin daha da kötüye gitmesinden de endişe edildiği belirtildi” dedi. 

Etiketler: seçim