Bitcoin yeni haftayı düşüşle karşıladı, altcoinler düşüşlere ortak oldu!

Kripto para piyasalarında sallantılı dönemler devam ediyor. Geçtiğimiz hafta gelen yükselişlerle 24 bin dolar seviyesinin üzerine çıkan Bitcoin (BTC), yeni hafta açılışında 21 bin 900 dolar seviyesine geriledi. Kriptolar haftaya düşüşle başladı.

Bitcoin yeni haftayı düşüşle karşıladı, altcoinler düşüşlere ortak oldu!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), uzun süredir devam eden düşüş eğiliminde birçok kritik destek noktasını kaybetti ve bu destek seviyeleri, süreç içerisinde birer birer direnç noktasına dönüştü. Ocak ayında 30 bin dolar seviyesinin üzerinde seyreden Bitcoin, Mayıs ayında gelen düşüşlerle hızla 25 bin dolar desteğinin altına sarktı ve Haziran ayında Bitcoin, 20 bin dolar desteğini de kaybetti. Bu süreçte 17 bin dolar bandına kadar gerileyen Bitcoin, geçtiğimiz hafta elde ettiği yükselişlerle 24 bin dolar seviyesinin üzerine kadar tırmanmayı başarmıştı. Ancak yeni hafta Bitcoin ve genel olarak kripto paralar adına düşüşlerle başladı.

BİTCOİN FİYATINDA DÜŞÜŞ

Piyasa geneline bakıldığında, Bitcoin öncülüğünde yeni haftada düşüş hakimiyeti yaşandığı görülüyor. Bitcoin’in 21 bin 900 dolar seviyesine gerilediği süreçte, yeni hafta açılışında Ethereum (ETH) da 1.525 dolar seviyesine kadar geriledi. Öte yandan Coinglass verilerine göre genel olarak kripto para piyasasının toplam değeri de %2,5 oranda düşüşle 1,05 dolar seviyesine kadar geriledi. Verilere göre son 24 saatlik süreçte piyasada 200 milyon dolarlık long ve short pozisyon da tasfiye oldu.

PİYASALARDA YENİ HAFTA AÇILIŞI

Bitcoin yeni haftayı düşüşle karşıladı, altcoinler düşüşlere ortak oldu! - Resim : 1

Piyasaların en büyük 2 kripto para birimi olan Bitcoin ve Ethereum’da gelen değer kayıpları, altcoinler genelinde de düşüşleri tetikledi. Bitcoin öncülüğünde görülen düşüşlerde önde gelen altcoinlerin neredeyse tamamı değer kaybı yaşadı. Kaydedilen fiyat hareketliliklerinde Binance Coin (BNB) 256 dolar seviyesine, Cardano (ADA) 0,49 dolar seviyesine ve Ripple (XRP) da 0,34 dolar seviyesine geriledi. Bu düşüşleri, piyasa değeri ile ilk 10'da yer alan diğer altcoinler de takip etti.

ALTCOINLER GENELİNDE DÜŞÜŞ HAKİMİYETİ

Piyasa değeri ile en büyük 10 kripto para geneline bakıldığında, yeni haftanın kırmızı grafiklerle başladığı görülüyor. Kayıpların kaydedildiği süreçte Solana (SOL) 38,5 dolar seviyesinde, Polkadot (DOT) 7,12 dolar seviyesinde, Polygon (MATIC) 0,84 dolar seviyesinde ve Avalanche (AVAX) 22,4 dolar seviyesinde işlem görmeye başladı.

Etiketler: bitcoin düştü