Bitcoin kritik bölgeyi aştı ama ünlü analist yatırımcıları uyardı! BTC fiyatında son durum…

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son günlerde toparlanma hareketleri ortaya koymaya başladı. Aylardır düşüş eğiliminde seyreden Bitcoin, son haftada gelen toparlanmalar sonrasında yeni bir yükseliş dalgası başlatabilecek mi, analistler ne diyor?

Bitcoin kritik bölgeyi aştı ama ünlü analist yatırımcıları uyardı! BTC fiyatında son durum…

Kripto para piyasalarında ve sosyal medyada “Crypto Capo” kullanıcı adıyla tanınan ünlü analist, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda kripto para piyasasındaki son hareketlilikleri değerlendirdi. Yaşanan toparlanmalara ilişkin fikirleri paylaşan ve teknik görünümü değerlendiren analist, yakın vadede görülen bu toparlanmaların kalıcı olamayabileceğini ve piyasalarda görülen satış baskısının bir süre daha devam edebileceğini savundu. Analiste göre Bitcoin son haftada elde ettiği yükselişleri kalıcı hale getiremeyecek.

Analist Yatırımcıları Uyardı

Kripto para piyasasındaki son görünümü değerlendiren analist Capo, paylaşımında yatırımcılara da uyarılarda bulundu. Güncel teknik görünümlerin aşağı yönlü sinyaller verdiğini ifade eden ve son yükselişlerin kalıcı olamayabileceğini belirten Capo, son günlerde görülen yükselişlerin yanı sıra piyasanın içerisinde bulunduğu genel düşüşlerden bir süre daha kurtulamayacağını ve piyasada satıcıların oluşturduğu baskıların, alıcılara göre daha baskın olacağını ve satış baskılarının ilerleyen aylarda da devam edebileceğini dile getirdi. Capo’nun yanı sıra piyasadaki birçok analist, Eylül – Ekim dönemine kadar Bitcoin’de hızlı bir ralli beklemediğini ifade ediyor.

Kripto Para Piyasası Nefes Alıyor

Bitcoin kritik bölgeyi aştı ama ünlü analist yatırımcıları uyardı! BTC fiyatında son durum… - Resim : 1

Piyasada genel görünümün hafif toparlanmalar olarak görülüyor ve Bitcoin, 19 – 20 Temmuz tarihleri arasında, son 24 saatte ortalama %7 oranda değer artışı yaşadı ve oldukça kritik olarak gösterilen 22 bin 700 dolar seviyesini aşarak 24 bin dolar seviyesine yaklaştı. Bitcoin’deki bu yükseliş piyasa geneline de yansıdı ve altcoinlerdeki yükselişler de hız kazandı. Bitcoin’e paralel değer artışları elde eden Ethereum (ETH), aynı süreçte gelen değer artışları sonrası 1.560 dolar bölgesine ulaştı. Öte yandan piyasanın toplam değeri de 1,1 trilyon dolar seviyesini yeniden gördü.

Boğaların Başarılı Mücadelesi

Coinglass verilerine göre kripto para piyasasında son 24 saatte 266 milyon dolarlık short ve long pozisyon tasfiye olurken, analistler Bitcoin’deki toparlanma sürecinde boğaların direnç bölgelerindeki mücadelelerinde başarılı olmaya başladıklarını ifade ediyor. Bitcoin yazım sırasında 23 bin 684 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Etiketler: bitcoin