Bitcoin ibreyi tersine çevirdi, hafta sonu öncesinde kritik 24 bin dolar seviyesi yeniden aşıldı!

Kripto para piyasasında bir süredir hareketli dönemler yaşanıyor. Son olarak Fed’in faiz kararı ile yükselişe geçen Bitcoin (BTC), haftanın son işlem gününe de yükselişle girdi. Bitcoin, gelen son değer artışlarıyla hafta sonu öncesinde 24 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Bitcoin ibreyi tersine çevirdi, hafta sonu öncesinde kritik 24 bin dolar seviyesi yeniden aşıldı!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), uzun bir süredir düşüş eğiliminde hareket ediyordu. Aylardır süregelen bu düşüşlerde Bitcoin, son olarak Haziran ayında 17 bin 600 dolar bölgesinde yerel dip seviyesini de görmüştü. Gelen bu düşüşler piyasalarda endişelere neden olurken, yerel dip seviyesinin ardından Bitcoin, 20 bin dolar etrafında fiyat mücadelesi vermeye başlamıştı. Bir süredir düşüş eğiliminde seyreden ve geçen hafta yükselişlere başlayan Bitcoin, içinde bulunduğumuz haftaya düşüşlerle girmiş olsa da hafta ortasından itibaren yönünü yukarı çevirdi. Bitcoin, hafta sonu öncesinde 24 bin doların üzerini gördü.

BİTCOİN VE ALTCOİNLER TOPARLANMAYA BAŞLADI

Bitcoin, haftanın son işlem günü olan Cuma gününe yükselişlerle giriş yaptı. Gelen yükselişler sonrasında Bitcoin, son 24 saatlik süreçte %4 oranda bir değer artışı yakaladı ve 24 bin dolar seviyesinin üzerine çıktı. Piyasadaki çoğu kripto para birimi de Bitcoin’deki bu değer artışına ayak uydurarak yukarı yönlü harekete geçti. Bitcoin’e paralel yükselen Ethereum (ETH), son 24 saatlik süreçte gelen artışlar sonrası 1.700 dolar barajını da aşarak 1.735 dolar seviyesine dokundu. Öte yandan Coinglass verilerine göre son yükselişlerin ardından kripto para piyasasının toplam değeri de 1,15 trilyon dolar seviyesine ulaştı.

PİYASADA YUKARI YÖNLÜ DALGALANDI

Bitcoin ibreyi tersine çevirdi, hafta sonu öncesinde kritik 24 bin dolar seviyesi yeniden aşıldı! - Resim : 1

Piyasada güçlü toparlanma sinyallerinin ortaya çıkmasıyla birlikte volatilite kendisini gösterdi. Son 24 saatlik süreçte Bitcoin, Ethereum ve altcoinler genelinde artışlar yaşanırken, bu süreçte piyasalarda yaklaşık 500 milyon dolarlık long ve short pozisyon da tasfiye oldu. Kripto para piyasasındaki topyekun toparlanma sonrasında piyasa değeri ile en büyük 100 kripto para biriminin neredeyse tamamı yükseliş yaşamaya başladı.

EN FAZLA DEĞER ARTIŞI YAŞAYAN ALTCOINLER

Son 24 saatte piyasaya ayak uydurarak yükselişe geçen Binance Coin (BNB) 281 dolara, XRP 0,37 dolara, Solana (SOL) 44 dolara, Cardano (ADA) 0,53 dolara, Polkadot (DOT) 8,22 dolara ve Polygon (MATIC) da 0,98 dolara yükseldi. En büyük 100 kripto para birimi arasında son 24 saatte değeri en fazla artan altcoinler ise Optimism (OP), Ethereum Classic (ETC), Ravencoin (RVN), The Graph (GRT) ve Curve DAO Token (CRV) oldu.

Etiketler: bitcoin