Birikimi Olmayanlara Devlet Destekleri ve Konut Finansman Paketleri Devrede!

Türkiye’de ev fiyatlarının fahiş bir şekilde artmasının ardından yeni finansman çözümleri de gündeme geldi! Hiç birikimi olmayanları ev sahibi yapacak çözümler duyuruldu! İşte detaylar…

Birikimi Olmayanlara Devlet Destekleri ve Konut Finansman Paketleri Devrede!

Türkiye’de son dönemde artan enflasyon, döviz kurunda yaşanan sert yükselişler ve diğer birçok yerel, küresel ekonomik faktör ev fiyatlarının da bir hayli artmasına neden oldu. Hal böyle olunca ev almakta zorlanan birçok kişi alternatif çözüm önerilerini araştırmaya başladı. Özellikle kenarda herhangi bir birikimi olmayanlar için sunulan teklifler dikkat çekiyor. TOKİ tarafından duyurulan fırsatlar birçok kişiye çare oluyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) hem ödeme kolaylıkları hem de uygun geri ödeme seçenekleri ile dikkat çekiyor.

Yeni Ev Yapacaklara Devlet Desteği Duyuruldu!

Birikimi Olmayanlara Devlet Destekleri ve Konut Finansman Paketleri Devrede! - Resim : 1

Ev sahibi olmak isteyenler için devlet kurumları tarafından kamu bankaları aracılığıyla birçok özel kredi seçeneği sunuluyor. Yeni ev yapacaklara özel ya da evini tadilata sokmak isteyenlere devlet destekleri verilmeye devam ediyor. İhtiyaç sahiplerinin en iyi oranlarla yararlanabilecekleri kredi kapsamında uygun geri ödeme seçenekleri de sunuluyor. Ev yapanlara 40.000 TL, evini onarmak isteyenlere 30.000 TL ve ev eşyası ihtiyacı olanlara da 5.000 TL’ye kadar finansman desteği verilmesi hedefleniyor. Devlet tarafından sağlanacak bu destek kapsamında aynı hanede yer alanların kişi başına gelirin 3/1’i kadar olması gerekmektedir. Uygun şartları taşıyanlar için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödemelerin yapılması hedeflenmektedir.

Konut Kredisi Kullanmadan Ev Almak Mümkün Mü?

Kenarda birikimi olmasına rağmen ev sahibi olmak isteyen pek çok kişi artan maiyetler nedeniyle konut kredilerine ihtiyaç duymaya devam ediyor. Bu kapsamda evi olmayanların devlet desteklerinden de yararlanması bir alternatif olarak görülmeye davam ediyor. Konut hesabı açtırıp en az 3 yıl boyunca ödeme yapanlara 15.000 TL’ye kadar devlet desteği sağlanması hedefleniyor. İlk defa konut alacaklara özel destekler kapsamında ilgili şartların sağlanması halinde vatandaşların bu destekten de yararlanması sağlanıyor.

Devlet desteklerinin yanı sıra Emlak GYO, EminEvim gibi birçok kurum tarafından da faizsiz yöntemler ile kredi destekleri ve finansman paketleri de sunulmaya devam ediyor.