Bir öğretmenler günü kampanyası da İstanbulkart’tan! Öğretmenler bu sene resmen yaşadı! Ulaşımda bedava dönemi resmen başladı

Öğretmenler gününe özel olarak kampanyalar düzenleyen kurum ve kuruluşların arasına eklenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbulkart kapsamında yapılacak olan ulaşımlarda öğretmenlere özel kampanyaya gitti.

Bir öğretmenler günü kampanyası da İstanbulkart’tan! Öğretmenler bu sene resmen yaşadı! Ulaşımda bedava dönemi resmen başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir iştirak olan Bilgi İşlem Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. ya da kısa adıyla BELBİM idaresindeki İstanbulkart, son zamanlarda gerçekleştirdiği kampanyalar ile dikkat çekmeye başladı. Bu kez öğretmenler günü için düğmeye basan BELBİM, İstanbulkart ile sağlanacak olan ulaşımlarda öğretmenlere özel olarak bir kampanya düzenlediğini duyurdu.

Ulaşım ve Altyapı Bakanlığı ile PTT’nin ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel bir kampanya da İstanbulkart’tan geldi. Daha önce İstanbulkart kullanıcılarına kredi ve kahve hediyesi gibi çeşitli kampanyalar ile hizmet veren BELBİM, bu kez öğretmenlerin ulaşımların ücretsiz olabilmesi için harekete geçti. İstanbulkart kullanan öğretmenlere özel olarak düzenlenmiş olan bu kampanya kapsamında şartlar da netlik kazandı.

İSTANBULKART ÖĞRETMENLERE BEDAVA

Bir öğretmenler günü kampanyası da İstanbulkart’tan! Öğretmenler bu sene resmen yaşadı! Ulaşımda bedava dönemi resmen başladı - Resim : 1

Öğretmenlerinin 24 Kasım tarihinde yapacakları ulaşımları ücretsiz bir hale getirmek için harekete geçen İstanbulkart, Dijital Öğretmen İstanbulkart ile yapılacak olan tüm QR kod geçişlerinin 24 Kasım 2022 tarihinde ödeme sonrasında Dijital İstanbulkart’ına iade edileceğini duyurdu. Öte yandan İstanbulkart, kampanyası kapsamındaki şartları da açıkladı.

Kampanyası kapsamında birtakım şartlar belirlemiş olan İstanbulkart, bu şartlara ilişkin de öğretmenleri yazılı bir duyuru ile bilgilendirdi. Bu duyuruya göre, öğretmenlerin mesafe bazlı ücretlendirme sistemi olan Metrobüs ve Marmaray geçişlerinde iadesini aldıktan sonra ödedikleri geçiş ücreti üzerinden hesaplanacak tutarın dijital kartlarına iade edileceği öğrenildi.

KAMPANYA TÜM ŞEHİR HATLARINDA GEÇERLİ

Kampanyasının geçerli olduğu noktalara ilişkin de bir bilgilendirme gerçekleştiren İstanbulkart, QR kodla kampanya kapsamında yapılacak olan geçişlerin Marmaray’dan şehir hatlarına kadar tüm ulaşım kanallarında kullanılabileceğini bildirdi. Aynı zamanda kampanyayı sınırsız olarak düzenlemiş olan İstanbulkart, öğretmenlerin gün içerisinde birden fazla kez geçiş yapmış olsa dahi tüm geçiş ücretlerini iade olarak alabileceğini belirtti.

Kampanyadan mevcut Dijital Öğretmen İstanbulkart kullanıcısı ve gün içerisinde İstanbulkart Mobil’e kayıt olacak öğretmenlerin faydalanabileceğini belirten İstanbulkart şirketi BELBİM,  kampanyadan faydalanabilmek için kampanyaya katılmadan önce açık rıza tercihlerinin onaylı ve en az bir ticari elektronik ileti izninin verilmiş olması gerektiğinin altını çizdi.