Bir Derdim Var Ömer Atakan kimdir? Bir Derdim Var Ömer Atakan'ı kim oynuyor, gerçek adı ne?

Mert Fırat, son olarak “Bir Derdim Var” dizisinde Ömer Atakan karakterini canlandırarak izleyicilerin beğenisini kazanan başarılı bir oyuncu ve senarist. Peki Mert Fırat kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi dizilerde ve filmlerde oynadı? İşte Mert Fırat’ın hayatı hakkında merak edilenler…

Bir Derdim Var Ömer Atakan kimdir? Bir Derdim Var Ömer Atakan'ı kim oynuyor, gerçek adı ne?

Mert Fırat, 10 Ocak 1981 tarihinde Ankara’da doğdu. Babası 1980’li yılların tanınmış arabesk sanatçılarından Nihat Fırat, annesi ise Kayserili bir ev hanımıdır. Baba tarafından Antakyalı, anne tarafından Kayserili olan Mert Fırat, Çerkes ve Arap kökenlidir.

Bir Derdim Var Ömer Atakan kimdir? Bir Derdim Var Ömer Atakan'ı kim oynuyor, gerçek adı ne? - Resim : 1

Mert Fırat’ın eğitimi ve tiyatro kariyeri

Mert Fırat, ortaokuldan beri okulun tiyatro kolunda yer aldı. Liseyi bitirdikten sonra üniversite sınavına girdi ancak istediği bölümü kazanamadı. Yazın Alanya’da garsonluk yaparak para biriktirdi ve İsveç’e kız arkadaşının yanına gitti. İsveç’te de garson, aşçı olarak çalıştı, aynı zamanda da üniversitede radyo televizyon eğitimi gördü. Daha sonra orayı yarıda bırakıp Ankara’ya dönerek Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’ne girdi ve 2006 yılında mezun oldu. 2001-2005 yılları arasında Ankara Devlet Tiyatrosu’nda görev aldı. 2006 yılında İstanbul’da Oyun Atölyesi’nde William Shakespeare’in “Hırçın Kız” adlı oyunu için sınava girdi ve seçildi. Bu oyunla birlikte İstanbul’a taşındı ve Oyun Atölyesi’nin “Testosteron”, “Antonius ile Kleopatra” gibi oyunlarında da rol aldı. 2013 yılında açılan Moda Sahnesi’nin kurucularından olan Mert Fırat, bu sahnede de “Bütün Çılgınlar Sever Beni”, “Parkta Güzel Bir Gün”, “En Kısa Gecenin Rüyası” gibi oyunlarda oynadı.

Mert Fırat’ın dizi ve film kariyeri

Mert Fırat, 2005 yılından itibaren birçok TV projesinde yer aldı. “Yersiz Yurtsuz”, “Binbir Gece”, “Kapalıçarşı”, “Bir Ömür Yetmez”, “İntikam”, “Ufak Tefek Cinayetler” gibi dizilerde rol alan Mert Fırat, son olarak “Bir Derdim Var” dizisinde Ömer Atakan karakterini canlandırdı. Bu karakterle hem komedi hem de dram yönünü gösteren Mert Fırat, izleyicilerden tam not aldı.

Mert Fırat, aynı zamanda bir senarist olarak da tanınıyor. Senaryosunu İlksen Başarır’la birlikte yazdığı ve başrolünü oynadığı “Başka Dilde Aşk” adlı sinema filmi ile büyük bir çıkış yaptı. Bu filmle birlikte birçok ödül kazanan Mert Fırat, ardından senaryosunu yazdığı “Atlıkarınca” filminde de oynadı. “Hayattan Korkma”, “Devrimden Sonra”, “Dedemin İnsanları”, “Beni Unutma”, “Kelebeğin Rüyası” gibi filmlerde de rol alan Mert Fırat, son olarak “Doğduğun Ev Kaderindir” dizisinin senaryosunu yazdı.

Bir Derdim Var Ömer Atakan kimdir? Bir Derdim Var Ömer Atakan'ı kim oynuyor, gerçek adı ne? - Resim : 2

Mert Fırat’ın özel hayatı

Mert Fırat, 2011 yılında oyuncu Laçin Ceylan ile evlendi ancak 2014 yılında boşandı. 2018 yılında ise iş insanı İdil Fırat ile evlendi. Bu evlilikten 2020 yılında bir kız çocuğu dünyaya geldi. Mert Fırat, aynı zamanda Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) iyi niyet elçisidir.