Bir buçuk ay önce vefat eden usta sanatçı Cüneyt Arkın, oğlu Murat Arkın tarafından anıldı: “Öyle yattım kucağında, dudakların alnımda...”

1960’lı yıllarda sinemaya adım atan ve hayatının büyük bir bölümünü film sektörüne adayan usta sanatçı Cüneyt Arkın, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti. Babasının ölümünden sonra yas tutmaya ve acısını hissetmeye devam eden oyuncu Murat Arkın, sosyal medya hesabından babası ile çekilmiş olduğu bir fotoğrafını paylaşarak duygusal bir mesaj yayınladı. İşte Arkın’ın paylaşımı…

Bir buçuk ay önce vefat eden usta sanatçı Cüneyt Arkın, oğlu Murat Arkın tarafından anıldı: “Öyle yattım kucağında, dudakların alnımda...”

1937 yılın Eskişehir’de dünyaya gelen ve eğitim hayatında her daim başarılı olan Cüneyt Arkın, İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra askere gitti. Eskişehir’de yedek subay olarak vatani görevini tamamlayan Arkın, askerden döndükten sonra Adana ve çevresinde doktorluk yaptı.

Doktorluk yaparken aynı zamanda sanat ile de ilgilenmeye devam eden Cüneyt Arkın, düzenlenen bir yarışma sonrasında oyunculuk sektörüne adım attı ve doktorluk mesleğini sonlandırdı.

Doktorluktan oyunculuğa geçiş yapan ve oyunculuğa olan yeteneğinin yanı sıra yakışıklılığı ile de oldukça dikkat çekmeyi başaran Cüneyt Arkın, kısa süre içerisinde sektörde ismini duyurdu ve sayısız filmde rol almayı başardı. Usta sanatçı, özellikle “Kara Murat” filmleri ile Türk sinema tarihine adını altın harfler ile yazdırdı.

Büyük- küçük demeden her yaştan izleyici tarafından oldukça sevilen ve “gerçek sanatçı” olarak tanımlanan Cüneyt Arkın, 28 Haziran tarihinde evinde fenalaşarak hastaneye kaldırıldı ancak usta sanatçı, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Yaklaşık bir buçuk ay önce hayata gözlerini yuman Cüneyt Arkın, ardında gözü yaşlı ailesini ve sevenlerini bıraktı. Arkın’ın kendisi gibi oyuncu olan oğlu Murat Arkın, babasına olan özlemini Instagram hesabından yaptığı bir paylaşım ile dile getirdi.

ÇOCUKLUK FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI!

Bir buçuk ay önce vefat eden usta sanatçı Cüneyt Arkın, oğlu Murat Arkın tarafından anıldı: “Öyle yattım kucağında, dudakların alnımda...” - Resim : 1

Babasının izinden giden ve oyuncu olan Murat Arkın, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yaptı. Murat Arkın, babası ve ağabeyi ile yıllar önce, henüz çocukluk dönemlerinde çekilmiş olduğu bir fotoğraf karesini yayınladı.

DUYGUSAL MESAJ!

Paylaştığı yeni fotoğrafın altına babası ile olan bir anısını yazan Arkın, şu ifadeleri kullandı: “Yatarken kas ağrıları ve hafif ateş ile yatmıştı. Elleri yüzümdeydi, sarı kazağı vardı üzerinde. Dudağı ile ateşimi ölçtü. Sihir bozulacak diye yerimden kıpırdayamadım. Öyle yattım kucağında, dudakların alnımda…”

ÖVGÜ DOLU YORUMLAR!

Usta sanatçı Cüneyt Arkın, oğlu Murat Arkın’ın yaptığı paylaşımın altında övgü dolu sözler ile anıldı.