Binlerce sözleşmeli personeli ilgilendiriyor! Resmi Gazete'de yayımlandı! 3 yıl şartı dikkat çekiyor!

Sözleşmeli personel pozisyonlarına alınan vatandaşlarla ilgili tebliğ resmi gazete yayımlandı. 3 yıl şartı dikkat çekiyor. İşte sözleşmeli personellerle ilgili o detaylar…

Binlerce sözleşmeli personeli ilgilendiriyor! Resmi Gazete'de yayımlandı! 3 yıl şartı dikkat çekiyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2023’ten sonra geçerli olmak sözleşmeli personellerle ilgili tebliğ Resmi Gazete’te yayımlandı. Söz konusu tebliğ kapsamında 3 yıl geçmedikçe görev yapılan kurumda veya diğer kuruluşlarda atama yapılmayacak.

2023 Yılına Ait Genel Yatırım ve Finansman Programının Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esasların Belirlenmesine Dair Tebliğ’in Resmi Gazete’de yayımlanmasını ardından binlere sözleşmeli personeli ilgilendiren yeni detaylar da ortaya çıktı.

SÖZLEŞMELELERLE İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN 3 YIL ŞARTI!

Binlerce sözleşmeli personeli ilgilendiriyor! Resmi Gazete'de yayımlandı! 3 yıl şartı dikkat çekiyor! - Resim : 1

Türkiye’de sözleşmeli personellerle ilgili düzenlemeler son dönemde hız kazandı. Özellikle yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren sözleşmelilere kadro verilmesine dair yasal yeni düzenlemelerin gündeme gelmesinin ardından detaylar araştırılmaya başladı.

1 Ocak 2023’ten sonra sözleşmeli personel pozisyonlarına atanan, önceki yıllarda olduğu gibi yeni tebliğ kapsamında da 3 yıl geçmedikçe görev yaptıkları yerde veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamayacak. İlgili tebliğ kapsamında ayrıca daha pek çok farklı detaya da yer verildiği görülüyor.

TEŞEBBÜSLER İÇİN İHALE DETAYI!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ kapsamında birçok yeni detay ortaya çıktı. Bu kapsamda teşebbüslerin maliyetlerin düşürülmesi ve sağlanan faydanın artırılması amacıyla izleyen yılı veya yılları kapsayan hizmet alım ihalesine çıkabilmeleri de sağlanacak. Çok yıllı hizmet alımı yapılması için işletme bütçesinde en çok 2023 – 2025 dönemini kapsayacak şekilde düzenleme yapılması gerekecek.

KREDİ KULLANIMINA YÖNELİK DÜZENLEME DE GETİRİLDİ!

Finansman ihtiyacının oluşması durumunda öncelikle teşebbüslerin gelir artırıcı ve gider azaltıcı önlemlere başvurmaları ve etkin işletme sermayesi ve sabit sermaye yönetimi için gerekli tedbirleri almaları istenecek. Söz konusu tedbirlerin yeterli olmaması durumunda ve zorunlu hallerde bankalardan ticari kredi kullanımı başta olmak üzere diğer finansman yöntemlerine başvurulabilecek. KİT’ler için belirlenen yeni düzenlemeler kapsamında ayrıca Hazine’ye aktarılması gereken temettü tutarlarını, 2022 yılı bilançosunun kesinleşmesini takiben 2 hafta içinde bakanlığa bildirmeleri istenecek.