Berbere gitmek artık lüks oluyor! Saç, sakal kesim ücretine zam geldi! Artık saç sakal birbirine girecek..

Zam haberlerine bir yenisi daha eklendi. Berberler ücretlerini artırdı. Artık saç, sakal tıraş ücretleri değişecek! İşte detaylar...

Berbere gitmek artık lüks oluyor! Saç, sakal kesim ücretine zam geldi! Artık saç sakal birbirine girecek..

Zamların ardı arkası kesilmiyor. Enflasyonun yükselmesiyle birlikte berber fiyatlarına da zam geldi. Samsun’da berberlerin fiyat tarifesi güncellendi. Saç-sakal kesimi yıkamalı halde 220 TL oldu. Vatandaşlar ise zamlara tepkili.

 

Berberler Odası’ndan Açıklama

Samsun Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (SESOB) ve Samsun Berberler Odası tarafından yapılan açıklamada, yeni fiyat tarifesinin yürürlüğe girdiği duyuruldu. Yeni tarifeye göre, saç kesimi yıkamalı halde 150 TL, saç-sakal kesimi yıkamalı 220 TL, sakal tıraşı 70 TL, saç boyama 350 TL, damat tıraşı ise 1000 TL olarak belirlendi1.

Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan, zamların maaliyet artışları nedeniyle kaçınılmaz olduğunu söyledi. Pilan, “Malzeme fiyatları, asgari ücret, kira, su, elektrik, doğalgaz gibi temel masraflarımız çok arttı. Bu maliyetler göz önüne alındığında yaptığımız zam makul seviyede oldu. Birçok ilin tarifesi bizim yeni tarifenin oldukça üstünde” dedi1.

Pilan, ayrıca tarifeye uymayan berberlere para ve kapama cezası verileceğini de hatırlattı. Pilan, “Her berber, ücret tarifesini müşterilerin görebileceği yere asmak zorunda. Tarifenin altında da üstünde de ücret alana ilk seferde 1 asgari ücret para cezası veriliyor. Ayrıca tarifeye birden fazla kez uymayan berberlerin dükkanlarına kapama cezası da gelebiliyor” diye konuştu.

Berber fiyatlarına gelen zamlar ise vatandaşların tepkisine neden oldu. Sosyal medyada konuyla ilgili çok sayıda yorum yapıldı.

Berber fiyatları ne kadar oldu?

Berber fiyatları il ve ilçelere göre değişiklik göstermektedir. Samsun’da yeni güncellenen fiyat tarifesine göre, saç kesimi yıkamalı halde 150 TL, saç-sakal kesimi yıkamalı 220 TL, sakal tıraşı 70 TL, saç boyama 350 TL, damat tıraşı ise 1000 TL olarak belirlenmiştir.

Berber fiyatlarına neden zam geldi?

Berber fiyatlarına zam gelmesinin nedeni enflasyonun yükselmesi ve maaliyetlerin artmasıdır. Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan, malzeme fiyatları, asgari ücret, kira, su, elektrik, doğalgaz gibi temel masrafların çok arttığını belirterek, zamların makul seviyede olduğunu söylemiştir.

Berber fiyatlarına uymayanlara ne olur?

Berber fiyatlarına uymayan berberlere para ve kapama cezası verilmektedir. Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan, tarifenin altında da üstünde de ücret alana ilk seferde 1 asgari ücret para cezası verildiğini, tarifeye birden fazla kez uymayan berberlerin dükkanlarına kapama cezası geldiğini açıklamıştır.

Etiketler: zamlı fiyatlar