Bedelli Askerlikte Şok Karar! Mevcut Tutara Ek, Aylık Bin 167 TL Daha Ödeyeceksiniz!

Temmuz ayının başında açıklanan enflasyon oranlarına bağlı olarak yeniden hesaplanan bedelli askerlik ücreti, rekor seviyeye ulaştı. Son üç yılda yüzde 155 oranında zamlanan ücrete ek olarak bir de bakaya kalınan süre için ceza ödemeleri açıklandı. İşte bedelli askerlik başlığına ilişkin haberin detayları…

Bedelli Askerlikte Şok Karar! Mevcut Tutara Ek, Aylık Bin 167 TL Daha Ödeyeceksiniz!

Türkiye İstatistik Kurumu 4 Temmuz tarihinde 2022 yılının ilk 6 aylık periyoduna ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Kamu kurumunun açıklamalarından sonra memur ve emekli maaşlarının yanı sıra, enflasyon oranları baz alınarak hesaplanan diğer ödemeler de güncellendi.

6 aylık enflasyon oranlarına göre hesaplanan başlıklardan birisi de bedelli askerlik ücreti oldu. Her yıl toplamda iki kere zam alan bedelli askerlik ücreti, açıklanan son enflasyon oranı ile birlikte 3 yıllık sürede yüzde 155 oranında zam almış oldu.

Bedelli askerlik ücretinin açıklanmasından sonra ilgili grupta yer alan vatandaşlara bir kötü haber daha verildi. Yapılan resmi açıklamalara göre bakaya kalınan her ay için ödenecek ceza tutarı da belli oldu.

Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar Oldu?

4 Temmuz tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verileri ile birlikte memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranları da belli olmuştu. Açıklanan veriler ışığında, enflasyona bağlı olarak hesaplanan diğer başlıklar da kamuoyuna duyuruldu. Duyuruların arasında yer alan güncel ödeme başlıklarından birisi de bedelli askerlik ücreti oldu.

Yılın 6 aylık periyotlarında, enflasyon oranına bağlı olarak zamlanan bedelli askerlik ücreti için yeni tutar belli oldu. Yapılan hesaplamalar sonucunda 2022 Temmuz- Aralık ayları arasında geçerli olacak olan bedelli askerlik tutarı 80 bin 64 TL olarak belirlendi. Böylelikle bedelli askerlik ücreti son 3 yılda yüzde 155 oranında zamlanmış oldu.

Bakaya Kalanların Ödeyecekleri Ceza Belli Oldu!

Bedelli Askerlikte Şok Karar! Mevcut Tutara Ek, Aylık Bin 167 TL Daha Ödeyeceksiniz! - Resim : 1

Bedelli askerlik ücretinin güncel tutarının açıklanmasından sonra bakaya kalanların ödeyecekleri ceza tutarı da belli oldu. Buna göre bakaya kalınan her ay için bin 167 TL ödenmesine karar verildi.

Bakaya Ne Demek?

Bakaya, celp dönemi gelmiş olmasına rağmen geçerli bir sebep göstermeksizin askerlik görevini erteleyen kişiler için kullanılan bir tabirdir.