Bayramda Toplu Taşıma Ücretsiz mi? Bayramda Ücretsiz Olacak Yol ve Köprüler Hangileridir?

9 günlük Bayram tatili yaklaşıyor. Kurban Bayramı tatilinde ücretsiz olacak yol ve köprüler merak ediliyor. Konu ile ilgili ayrıntılar Ulaştırma ve Altyapı Bakanı tarafından açıklandı. Bayram tatilinde hangi köprü ve yollar ücretsiz olacak?

Bayramda Toplu Taşıma Ücretsiz mi? Bayramda Ücretsiz Olacak Yol ve Köprüler Hangileridir?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bir canlı yayın programı üzerinden bayramda ücretsiz olacak yol ve köprülerin açıklamasını bulundu. Yaptığı konuşmada: “Devlet tarafından işletilen otoyol ve köprüler bayramda ücretsiz olacak” diyerek müjdeyi verdi.

Bayramda Ücretli Olacak Otoyol ve Köprüler Hangileridir?

Bayram tatili nedeniyle her yıl yapılan ücretsiz geçiş hakkı bu yıl da sunuluyor. Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ücretsiz olacak. Bunun yanı sıra ücretli olarak hizmetine devam edecek olan otoyol ya da ve köprüler şunlardır:

●     Yavuz Sultan Selim köprüsü

●     Ankara - Niğde Otoyolu

●     Osmangazi Köprüsü

●     Kuzey Marmara Otoyolu

●     Menemen - Aliağa Çandarlı Otoyolu

●     Avrasya Tüneli

Bayramda Köprü ve Otoyollar Hangi Gün ve Saat Kaçta Geçerli Olacak?

Bayramda Toplu Taşıma Ücretsiz mi? Bayramda Ücretsiz Olacak Yol ve Köprüler Hangileridir? - Resim : 1

Ücretsiz olacak köprüler açıklandıktan sonra hangi saati dilimlerinde bu kararın geçerli olacağı konuşulmaya başlandı. 9 Temmuz Cumartesi gününe geçiş yapıldığı gece saat 00.00'dan sonra bahsi geçen köprü ve otoyollar ücretsiz olacak. 12 Temmuz Salı akşamı saat 00.00'a kadar ücretsiz olarak kullanılabilecek. Devlet tarafından işletilen toplu taşımalarda bedava olarak hizmet sunacak.

Bayramda Ücretsiz Olacak Otoyol ve Köprüler

2022 yılı Kurban Bayramının ilk günü 9 Temmuz tarihinde gerçekleşecek. Her yıl olduğu gibi bu yılda devletin belirlediği otoyol, köprü ve toplu taşıma araçları ücretsiz olacak. Bayramda ücretsiz olacak otoyol ve köprüler; Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü başta olmak üzere şunlar oldu:

●     Çukurova otoyolları

●     Niğde - Mersin - Adana ile Adana ve Şanlıurfa

●     İzmir - Çeşme ve Aydın otoyolu

●     Avrupa Otoyolu - Edirne ve Mahmutbey

●     Gebze - İzmir - Orhangazi Otoyolu

●     Anadolu Otoyolu - Akıncı Çamlıca İstasyonu