Basketbol Tarihinin Geçilemeyen Savunmacıları: NBA Tarihine Damga Vurmuş 7 Savunmacı!

Dünyada tüm zamanların en iyi defans oyuncusu kabul edilen 6 dev ismin tüm detaylarına sizin için yazımızda yer verdik. Siz de basketbol tarihindeki en iyi defans oyuncular hakkında bilgi edinmek için yazıyı okuyabilirsiniz.

Basketbol Tarihinin Geçilemeyen Savunmacıları: NBA Tarihine Damga Vurmuş 7 Savunmacı!

Dünyanın en iyi defanslarını gerçekleştiren oyuncular basketbol tarihine adını altın harflerle kazımıştır. Bulundukları defans bölgesindeki başarılarıyla göz dolduran en iyi defans oyuncusu unvanını kazanan sporcular alanında en iyilerdir.

Dikembe Mutombo

Dikembe Mutombo’nun NBA’de yıllarca dillere destan bir defans oyunculuğu gösterdi. Kariyeri boyunca 4 kere “Yılın Defansı” seçilen Mutombo yüksek profilli bir kariyer başarısı çizdi. Hiç yüzük kazanmamış olmasına rağmen oynadığı takımın kaderini etkileyen oyunlarla akıllarda kaldı.

Ben Wallace

Ben Wallace’nin şanı yakın tarihe kadar devam etmekteydi. NBA’de kendi döneminin en etkili savunmalarını yapan oyuncu olarak bilinir. Pistons’a oynadığı 2004 yılı içinde oyun tekniği sayesinde şampiyonluğu kazandırdı. Kariyerinde toplam 4 kere “Yılın Defansı” ödülünü kucakladı.

Gary Payton

Gary Payton’ın defans başarıları ona “Eldiven” lakabını getirdi. Hem defans hem atak alanlarındaki becerileri ile göz dolduran Payton ellerini kullanmadaki mahareti ile nam salmıştı.

Dennis Rodman

Basketbol Tarihinin Geçilemeyen Savunmacıları: NBA Tarihine Damga Vurmuş 7 Savunmacı! - Resim : 1

Dennis Rodman’ın üstün defans yeteneği oynadığı Pistons ve Bulls zamanlarında toplam 5 kere NBA şampiyonluğu kazanmasını sağladı. Ribaunt atlaması, şutu bozmaya ve blok yapmaya çalıştığı hareketleriyle dikkatleri çekti. Kariyerinde 8 ribaunt krallığı bulunan Rodman, Wilt Chamberlain ve Bill Russell’ın ardından en yüksek ribaunt ortalamasına sahipti. Kariyerinde 2 kere “Yılın Defansı” ödülünü kucaklayan yıldız oyuncu pek çok kesim için tüm zamanların en iyi defans oyuncusu kabul edilir.

Hakeem Olajuwon

Hakeem Olajuwon’un defans kariyeri ayak çabukluğu ve hızı sayesinde bir anda parladı. Defans pozisyonunda gösterdiği başarı ve istikrar ile NBA tarihinde blok kralı unvanını almayı başardı.

Scottie Pippen

Scottie Pippen’in başarılı bir oyunculuğu olsa da meslektaşları kadar takdir göremedi. Basketbol tarihindeki en yetenekli oyuncuları bile defans yeteneğiyle egale eden Pippen’in büyük bir skor becerisi vardı. Birlikte oynadıkları zaman MJ için iyi bir tamamlayıcılık görevi üstlenirdi.

Michael Jordan

Michael Jordan’ın bilindiği alan defans olmasa da geçmişte bu alanda büyük işlere imza attı. 1988 tarihinde “Yılın Defansı” ödülünü alarak iyi bir defans oyuncusu olduğunu gösterdi.

Etiketler: basketbol