Bankalardan kredi alamayanlar dikkat: Bu detayları bilmeniz gerekiyor!

Kredi kartı borcu bulunanlar, kartı blokeli olanlar ya da kara listede bulunanlar için bankaların tekliflerinden yararlanabilmek zor hale gelebiliyor. Kredi puanı düşük olduğu halde bankaları yapacağı kredi ve kredi kartı başvurusu kabul edilecek olanlar için yapılması gerekenler tüm detayları ile haberimizde…

Bankalardan kredi alamayanlar dikkat: Bu detayları bilmeniz gerekiyor!

Nakit ihtiyacını karşılamak isteyenler, kredi kartı limiti dolanlar ya da kredi kartı borcunu toplu olarak kapatmak isteyenler için bankaların sunduğu özel kredi teklifleri bulunuyor. İyi bir kredi notuna sahip olunamadığı için ve bazen blokeli haldeki kredi kartının varlığından dolayı bankalar kredi almakta zorluk çıkarabiliyor. Özellikle kara listede bulunan kişiler için püf noktası sağlayacak olan krediye ve kredi kartına ulaşım daha kolay hale geliyor.

 Kredi kartı başvurusunda bulunanlar fakat olumlu yanıt alamayanların öncelikli olarak bu duruma sebep olacak ana kaynağı belirlemesi gerekiyor. Seçenekler arasındaki kişinin ödememiş olduğu bir fatura dahi kredi kartı almasına engel olabiliyor. Kredi kartı geçmişten kaynaklı borçlardan dolayı kara listede olabilir. Daha önceden alınan kredilerde asgari ücret tutarı sadece ödenmiş olunabilir. Kartın limiti ödeme yapılacak tutardan daha yüksek bir durumda olabilir ya da kişi sigortalı bir çalışan olarak görünmüyor olabilir.

 KREDİ VE KREDİ KARTI BAŞVURUSU NASIL KABUL ETTİRİLİR?

Bankalardan kredi alamayanlar dikkat: Bu detayları bilmeniz gerekiyor! - Resim : 1

Bankaların kredi kartı vermesi için belirli sebepler bulunur. Sicili bozuk bir kişinin kredi başvurusu dahi kabul edilmez. Her ne olursa olsun bankalardan kredi almak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken ve geçmişe dönük olarak incelemesi gereken detaylar arasında şu maddeler önemlidir:

  • Kişinin kredi başvurusundan önce gerçekliği ön planda olan ve tutarlı bilgileri her seferinde girmesi önemlidir.

  • Kredi ya da kredi kartı talep edildiğinde hesap kesim tarihi ödeme günü ile eşleşecek bir zamanı içermelidir.

  • Vadesi gelmiş hatta geçmiş olan tüm borçlar tek tek kapatılmalıdır.

 Geçmişi bozuk ve sicili kötü olsa dahi kredi ve kredi kartı başvurusunda bulunacak olan kişinin bugünden itibaren borçlarını düzenli olarak ödeyebilmesi için bir plan oluşturması gerekiyor. Her ne kadar limiti düşük dahi olsa her zaman kredili bir ürünü kullanmaya çalışmak gerekiyor. Vadesi geçmiş olan tüm borçlar tek tek tespit edilerek bunların kapatılması üzerinde planlama yapılmalıdır. Tüm bu süreçte kişinin lehine bir ortam oluştuğu anda kredi ya da kredi kartı başvurusu rahatlıkla yapılabilir.

 BORCU OLMAYAN KİŞİ NASIL KREDİ ALABİLİR? MAAŞ HESABI OLAN BANKADAN KREDİ NASIL ALINIR?

Pek çok kişinin şikayet ettiği konu kişinin borcu olmadığı halde kredi kartı alamama nedenidir. Bazen bunun sebebi olarak bankaya kişinin referans olarak gösterilecek bir pozisyonu olmaması olabilir. Kredi kartı alabilmek için bankanın müşterisi olmak önemlidir. Bu sırada referans göstermek gerekir. Mobil uygulamalar üzerinden kredi kartı başvurusu reddedilse dahi kişi o karta belirli bir düzende para giriş çıkışı yaptıktan sonra yeniden başvuru yapması mantıklı bir adım olacaktır. Kart ile sürekli işlem yapıldığı düzenli bir gelirin karta her ay aktarıldığı fark edildiğinde kredi kartının başvurusu anında onaylanacaktır.

Bazı durumlarda maaş hesabı alınan banka dahi kişiye kredi kartı veremeyebiliyor. Bunun bir sebebi kredi notunun düşüklüğü, işyerinin kredi seviyesi düşüklüğü, yeni sigorta başlangıcı olması, kredi notunun hiç oluşmamış olması olabiliyor. Bazen de kredi kartı üst limite takılabilir.

Etiketler: bankalar, kredi