Bakırköy, Beşiktaş, Fatih, Şişli aman dikkat! Acil durum ilan edildi.. Saatlerce sürecek! İşerini yarına bırakan pişmen olur..

İstanbul’da bugün ve yarın gerçekleştirilecek olan Tour Of İstanbul Bisiklet Yarışları etkinliği nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılacak. Fatih, Zeytinburnu, Bakırköy, Beşiktaş ve Şişli ilçelerinde yaşayan vatandaşlar, yola çıkmadan önce alternatif güzergahları öğrenmeleri gerekiyor. Ayrıca elektrik kesintisi de yaşanabileceği uyarısı yapıldı.

Bakırköy, Beşiktaş, Fatih, Şişli aman dikkat! Acil durum ilan edildi.. Saatlerce sürecek! İşerini yarına bırakan pişmen olur..

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve UCI (Dünya Bisiklet Birliği) organizesinde gerçekleştirilecek olan Tour Of İstanbul Bisiklet Yarışları etkinliği, bugün saat 10:00’da başlayacak ve yarın saat 17:00’ye kadar devam edecek1. Etkinlik kapsamında bisikletçiler, İstanbul’un tarihi ve turistik yerlerini gezecekler.

Hangi Yollar Kapatılacak?

Bisiklet turu nedeniyle İstanbul’un bazı ilçelerinde yolların kapatılacağı belirtildi. Bugün saat 08:00’den itibaren Fatih ilçesinde İshakpaşa Caddesi, Şadırvan Sokak, Ağırkapı Caddesi, Sahil Kennedy Caddesi, Reşadiye Caddesi, Ragıp Gümüşpala Caddesi ve Galata Köprüsü’nün Beyoğlu istikameti trafiğe kapatılacak1. Saat 08:30’da ise Beşiktaş ilçesinde Kemeraltı Caddesi, Meclis-i Mebusan Caddesi, Dolmabahçe Caddesi, Beşiktaş Caddesi ve Barbaros Bulvarı’nın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikameti trafiğe kapatılacak1. Saat 10:00’da ise Şişli ilçesinde Güney Zincirlikuyu Ayrımı’nın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikameti trafiğe kapatılacak.

Yarın ise saat 09:00’da Fatih ilçesinde Merkez Mahallesi’nde Abide-i Hürriyet, Büyükdere, Halaskargazi ve Palazoğlu sokaklar trafiğe kapatılacak1. Saat 10:00’da ise Şişli ilçesinde Merkez Mahallesi’nde Bozkurt Mahallesi Eşref Efendi Sokak, Cumhuriyet Mahallesi Abide-i Hürriyet Caddesi, Harbiye Mahallesi Abide-i Hürriyet Caddesi ve Halaskargazi Caddesi trafiğe kapatılacak.

Hangi Yollar Kullanılabilecek?

Bisiklet turu nedeniyle trafiğe kapatılacak yollar kapsamında alternatif güzergahlar belirlendi. İstanbul’da trafiğe çıkacak olan vatandaşların kullanabileceği yollar şu şekildedir:

Atatürk Köprüsü
Refik Saydam Caddesi
Evliya Çelebi Caddesi
Turabi Baba Caddesi
Bahriye Caddesi
Piyalepaşa Bulvarı
Tem Oto Yolu Bağlantı Yolları
Büyükdere Caddesi

Elektrik Kesintisi Olacak Mı?

Bisiklet turu nedeniyle elektrik kesintisi de yaşanabileceği uyarısı yapıldı. Bedaş’ın internet sitesinde yayınladığı listeye göre, bugün Fatih ilçesinde Merkez Mahallesi’nde Fulya Mahallesi’nde saat 10:00 ile 15:00 arasında, Şişli ilçesinde Merkez Mahallesi’nde Gültepe Mahallesi’nde saat 10:00 ile 14:00 arasında, Paşa Mahallesi’nde Mecidiyeköy Mahallesi’nde saat 10:00 ile 15:00 arasında elektrik kesintisi olacak2. Yarın ise Şişli ilçesinde Merkez Mahallesi’nde Balmumcu Mahallesi’nde saat 10:00 ile 18:00 arasında, Halaskargazi Mahallesi’nde saat 10:00 ile 18:00 arasında elektrik kesintisi olacak2. Vatandaşların mağdur olmamaları için gerekli tedbirleri almaları gerekiyor.