Bakanlıktan Ev Hanımlarına Faizsiz Kredi Desteği! Aile Bakanlığı'ndan Bu Kişilere 15 Bin Lira Ödeme!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ev hanımlarına 15.000 TL faizsiz kredi verilmesi hedefleniyor. Girişimcilik yapmak isteyen kadınlar için özel oranlar sunulacak! İşte detaylar…

Bakanlıktan Ev Hanımlarına Faizsiz Kredi Desteği! Aile Bakanlığı'ndan Bu Kişilere 15 Bin Lira Ödeme!

Kadınlara yönelik devlet destekli krediler sunulmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kendi işini kurmak isteyen girişimci kadınlara yönelik 2 yıl geri ödemesiz 15 bin lira faizsiz kredi ödemesi yapmaya hazırlanıyor. Uygun geri ödeme seçeneklerinin yer aldığı kredi kapsamında ihtiyaç duyulan finansmanın sağlanması hedefleniyor. Bu sayede ev hanımlarının girişimcilik faaliyetlerine başlamalarının sağlanması ve iş hayatına katılımlarının desteklenmesi hedefleniyor.

Kadınlara 15 Bin Lira Faizsiz Kredi Desteği!

Girişimci kadınlara 15 bin lira faizsiz kredi kapsamında herhangi bir masraf alınmaması ön görülüyor. Sosyal Yardımlaşma birimlerime başvurularak kredi taleplerinin oluşturulması mümkün. 24 ay (2 yıl) boyunca geri ödeme olmayan kredi kapsamında 8 yıl vade seçenekleri de bulunuyor. Girişimci kadınlara özel KOSGEB kredileri kapsamında belirlenen proje şartlarının da sağlanması gerekecektir. Başvuru şartlarını sağlayanların finansman desteklerinden yararlanmaları mümkündür.

İşyeri açma kredisi kapsamında bakanlığın ilgili birimlerine başvurularını ileten ev hanımlarının söz konusu destekten yararlanması sağlanacaktır. Bu sayede ev hanımlarının da iş yaşamında aktif rol üstlenmelerinin desteklenmesi hedeflenmektedir.

Kadın Esnaflara 50 Bin Lira Faizsiz Kredi Fırsatı!

Bakanlıktan Ev Hanımlarına Faizsiz Kredi Desteği! Aile Bakanlığı'ndan Bu Kişilere 15 Bin Lira Ödeme! - Resim : 1

Kadınların üretim ve çalışma hayatına katılımlarının desteklenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda KOSGEB tarafından 50 bin liralık faizsiz kredi desteklerinin de verilmesi hedefleniyor. Önümüzdeki dönemde açıklanması beklenen kredi detaylarına ilişkin şartlar ise merak ediliyor. Başvuru yapmak için kadın esnafların e – kobi kaydının ve beyanname işlemlerini yapmaları gerekmektedir.

Kırsal Alanlarda Hibe Programları Devam Ediyor!

Kırsal alanda faaliyet gösterenler için hibeler de verilmeye devam ediyor. Meyve bahçesi projesi için devlet desteği talep eden girişimcilere ilk 5 yıl 60 a boyunca ödeme yapılması hedefleniyor. Hibeden yararlanmak isteyenlerin ise en az 2 kadın çalıştırıyor olması gerekmektedir. Buna ek olarak herhangi bir sosyal güvencenin olmaması, bankalardan kredi almıyor olmak gibi farklı şartlar da aranacaktır.