Bakanlık duyurdu: Sigara ve alkol satışına yeni yasaklar geliyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan yeni yönetmelik kapsamında sigara ve alkol satışlarına ilişkin yeni düzenlemeler yapılması kararlaştırıldı. Yeni düzenlemeler kapsamında sigara ve alkol satışlarında yeni yasaklar eklendi.

Bakanlık duyurdu: Sigara ve alkol satışına yeni yasaklar geliyor!

Halk TV tarafından elde edilmiş olan bilgiler kapsamında T. C. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni hazırlamış olduğu düzenleme ile sigara ve alkol satışlarında kural değişikliğine gidilmesine karar verildiği taslağın hazırlandığı öğrenildi.

Ülkemizde bazı bölgelerde ve sınırlar içerisinde satışı yasak olan alkol ve sigaraların yanı sıra alkol satışı da akşam saat 22.00 ile sona eriyor. Bu yasağın yanı sıra T. C. Tarım ve Orman Bakanlığı yeni alkol ve sigara yasakları getirmeyi planlıyor.

Bu kapsamda; Kültür, eğitim ve öğretim, spor hizmeti ve sağlık hizmeti verilmekte olan yerlerde yapılan alkol ve sigara satışlarına ilişkin değişikliğe gidilmesine karar verildi. Ayrıca bu yapıların yalnızca içleri değil, bahçeleri ve eklentileri de yerleşke sınırları içerisinde kabul edilerek sigara satışları ve alkol satışları yasaklanacak.

Öte yandan üniversite kampüsleri, öğrenci yurtları ve yurtların eklentileri ve bahçelerinde, yurt yerleşkesinin sınırları içerisinde ve sağlık hizmeti verilmekte olan yerlerin binalarında, açık alanlarında, ve yapıların yerleşke sınırları içerisinde alkol ve sigara satışı yapılmaması kararlaştırıldı.

Bunun yanı sıra spor müsabakası yapılan salon ve stadyumlarda da kahvehane, kıraathane, pastane, bezik ve briç salonları ile akaryakıt istasyonlarında da içki satışı ya da sunulması yasaklanacak.

Ayrıca sigara dağıtım araçlarında logo ya da kısaltmalara izin verilmeyecek. Sigara dağıtımı yapan araçlar tamamen beyaz renklerde olacak.

Etiketler: sigara, alkol, yasak