Bakan Süleyman Soylu Duyurdu: Sel Felaketinden Zarar Görmüş Olanlara 5 Bin ve 10 Bin TL Ödenecek!

Kurban Bayramı’nın ilk günü başlayan ve tüm Türkiye’yi kısa sürede etkisi altına alan yağış, bazı bölgelerde sel durumlarının gözlenmesine sebep oldu. Özellikle Esenyurt’ta ciddi maddi kayıplara sebep olan selden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duruma müdahale etti. İşte Soylu’nun açıklamalarının ayrıntıları…

Bakan Süleyman Soylu Duyurdu: Sel Felaketinden Zarar Görmüş Olanlara 5 Bin ve 10 Bin TL Ödenecek!

9 Temmuz Kurban Bayramı’nın ilk günü tüm yurdu kısa süre içerisinde etkisi altına alan yağmur yağışı yaşandı. Sağanak yağış, ülkenin bazı bölgelerinde sel felaketinin gözlenmesine sebep olurken söz konusu afet ciddi maddi kayıplara da sebep oldu. İstanbul’un Esenyurt ilçesinde etkili bir yağış görülmesi sebebi ile ortaya çıkan sel afeti, birçok ev ve işyerinin zarar görmesine yol açtı. Kısa süre içerisinde felaketin yaşandığı bölge intikal eden devlet ve AFAD yetkilileri, vatandaşların yaralarını sarmak için ilk adımı attı.

AFAD’ın fiziksel müdahaleleri ve büyükşehir belediyesinin çalışmaları ile zarar gören evlere ve işyerlerine müdahale edilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da vatandaşların yaşadıkları mağduriyetleri dinledi. Konuya ilişkin kısa süre içerisine kapsamlı bir açıklama yapan Bakan Süleyman Soylu, afetzedelerin yüzlerini bir nebze olsun güldürecek olan bir müjde de verdi.

İstanbul Esenyurt Yağışa Teslim Oldu!

9 Temmuz Cumartesi günü başlayan yağmur yağışı, bayramın ilk günü birçok insanın mağdur olmasına sebep oldu. Sağanak şeklinde görülen ve kısa süre içerisinde tüm ülkeyi etkisi altına alan yağış, bazı bölgelerde su birikintilerinin oluşmasına bazı bölgelerde ise daha ciddi problemlerin ortaya çıkmasına yol açtı.

Yağışın sele sebebiyet verdiği bölgelerden birisi de İstanbul’un Esenyurt ilçesi oldu. İlçede, birçok ev ve işyerini su bastı.

Bakan Soylu Müjdesini Verdi!

Bakan Süleyman Soylu Duyurdu: Sel Felaketinden Zarar Görmüş Olanlara 5 Bin ve 10 Bin TL Ödenecek! - Resim : 1

Esenyurt’ta yaşanan sel durumundan sonra bölgeye gelen Bakan Soylu, Esenyurt halkına yardımcı olunacağını bildirdi. Buna yönelik hemen ilk adımın atıldığını ve vatandaşların adlarına bir banka hesabı açıldığını belirten Soylu, işyerleri zarar görenlere 10 bin TL, evleri zarar görenlere ise 5 bin TL verileceğini açıkladı.

“Çalışmalara Başlayacağız!”

Esenyurt’un sel basan bölgesinin bir daha aynı problem ile karşılaşmaması adına nelerin yapılabileceğini değerlendirdiklerini belirten Bakan Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hızlı bir şekilde bölgede çalışmalara başlayacağını ifade etti.