Bakan Soylu: ABD'nin taziyesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz!

İçişleri Bakanı Süleyman soylu İstiklal'deki patlamaya ilişkin olay yerinde açıklamalarda bulunuyor. Bakan Soylu2nun ABD'nin taziyesi için kullandığı sert sözler dikkat çekti.

Bakan Soylu: ABD'nin taziyesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün akşam üstü saatlerinde İstanbul Beyoğlu'na bağlı Taksim'de İstiklal Caddeisi'nde gerçekleştirilen hain bomba saldırısı sonrası açıklamalarda bulundu. İstiklal'de yapılan bu saldırı sonrası bu sabah gündem oldukça hızlı bir şekilde başladı. Bakanlar, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve daha pek çok isim tarafından konuya ilişkin açıklamalar geldi ve bu açıklamalara yenileri eklenmeye devam ediyor. son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olay yerinde değerlendirmeler yapıyor.

"Biz bize verilen mesajı aldık. Bize verilen mesajın ne olduğunu biliyoruz. Tekrar altını çizerek söylüyorum. ABD Büyükelçiliği'nin taziyede bulunmasını kabul etmiyoruz.

İstanbul’da 6 yıldır böyle bir terör olayı görmedik. Sadece bu yıl 200 terör olayı engelledik. Ama terörün yüzü böyle acımasızdır. Siz 200 tane engellersiniz. Bir tanesi patlar ve bütün canınızı yakar.

Olay sonrası yapılan teknik dinlemede , terör örgütünün talimatı teröristin öldürülmesine yönelikti. Yakalamasaydık bombacı Yunanistan’a kaçırılacaktı. Onunla beraber bu olayı tertipleyen, terör örgütü belki buna üzülecek ama 'Onu öldür' talimatı verdiği kişiyi de yakaladık."

İfadelerini kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasında kullanmış olduğu; "ABD Büyükelçiliği'nin taziyede bulunmasını kabul etmiyoruz." ifadeleri dikkat çekti.

Bakan Soylu'nun bu açıklamaları kısa süre içerisinde gündemin üst sıralarında yerini aldı. İçişleri Bakanı'nın bu açıklamaları sonrasında olaya ilişkin yeni gelişmeler merakla bekleniyor.

Bakan Soylu'nun açıklamaları devam ediyor.