Bakan Soylu 10 Bin Dedi, Bakan Yanık 3 Bin TL'de Karar Kıldı! Esenyurt Sel Yardımı 2022

Kurban Bayramının birinci günü başlayan ve iki gün boyunca nerede ise tüm ülkeyi etkisi altına alan sağanak yağış, İstanbul’un Esenyurt ilçesinde sel felaketinin yaşanmasına sebep oldu. Birçok yapının zarar gördüğü bölgeye, devlet tarafından nakdi yardımların ulaştırılacağı bilgisi kaydedildi. İşte ayrıntılar…

Bakan Soylu 10 Bin Dedi, Bakan Yanık 3 Bin TL'de Karar Kıldı! Esenyurt Sel Yardımı 2022

9 Temmuz tarihinde başlayan Kurban Bayramı, her yıl olduğu gibi bu sene de ilk gününde yağmur ile karşılandı. Bayramın ilk iki gününde görülen sağanak yağış, nerede ise tüm ülkeyi etkisi altına aldı. Yağışın etkisi ile bazı bölgelerde ciddi derecede su birikintileri oluşurken, İstanbul Esenyurt’ta Haramidere taştı.

Esenyurt’ta taşan Haramidere, sel felaketinin yaşanmasına sebep oldu. Kısa süre içerisinde bölgede büyük zararların ortaya çıkmasına yol açan felaket, evlerin ve işyerlerinin hasar görmesine neden oldu. Sel felaketinin haberinin duyulmasının ardından bölgeye gelen devlet yetkililer, afetzedelere yardımcı olunacağını ve hasar- zarar tespitinden sonra nakdi yardımların başlatılacağını bildirdi.

Bakan Soylu’dan Nakdi Yardım Açıklaması!

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinden sonra bölgeye ilk gelen isimlerden olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bölge halkına yardımların yapılacağını belirten Bakan Soylu, vatandaşlar için banka hesaplarının açılacağını ve evleri zarar görenlerin hesaplarına 5 bin TL, işyerleri zarar görenlerin hesaplarına da 10 bin TL tutarında destek ödemelerinin yatırılacağını bildirdi.

Bakan Yanık’tan İlk Açıklama Geldi!

Bakan Soylu 10 Bin Dedi, Bakan Yanık 3 Bin TL'de Karar Kıldı! Esenyurt Sel Yardımı 2022 - Resim : 1

İstanbul’un Esenyurt bölgesinde taşan Haramidere’nin bölgede bulunan yapılara büyük zararlar vermesi, devletin diğer kurumlarını da harekete geçirdi. Konuya ilişkin açıklamalar yapan isimlerden birisi olarak karşımıza çıkan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ilk etapta bütün afetzedelere 3 bin TL tutarında ödeme yapılacağını, sonrasında ise tespit çalışmalarının sonuçlarına göre ilave ödemelerin de yapılacağını belirtti.

Zarar Ortaya Çıktı!

İstanbul Valiliği, bölgede yürütülen hasar- zarar çalışmalarının sonuçlarını açıkladı. Valilik tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 134 konut, 1 cami, 1 dernek binası, 3 fabrika ve 15 işyeri sel felaketinden zarar gördü.