Bakan Fahrettin Koca açıklamıştı! Sağlık Bakanlığı düğmeye bastı! 85 bin personel alımı için yazı ÖSYM’ye gönderildi!

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamaları ile ortaya çıkan bakanlığı alınacak olan 85 bin personel alımı için resmi süreç bugün itibariyle başladı.

Bakan Fahrettin Koca açıklamıştı! Sağlık Bakanlığı düğmeye bastı! 85 bin personel alımı için yazı ÖSYM’ye gönderildi!

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak için fırsat kollayan vatandaşlar için alımlar bu sene geçtiğimiz yıllara oranla daha sık gerçekleşti. İçişleri Bakanlığı’ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na kadar pek çok kamu kurum ve kuruluşlarının alımlarını sürdürdüğü yılın son çeyreğinde bir personel alımı açıklaması da Sağlık Bakanlığı’ndan geldi. Mülakatsız bir şekilde alım yapacağı öğrenilen Sağlık Bakanlığı, personel alımı sayısını kamuoyu ile paylaştı.

Geçtiğimiz hafta kamuoyuna Sağlık Bakanlığı’na yeni 85 bin personel alımı yapılacağını ve bu alımların içerisinde mülakatsız alımların olacağını da duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu kez alımların başladığına ilişkin bir müjde verdi. Kendi sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile resmi sürecin başladığını duyuran Bakan Koca, ilk etapta alınacak olan personel sayısını da açıkladı.

SON AÇIKLAMA GEÇTİĞİMİZ HAFTA FAHRETTİN KOCA’DAN GELMİŞTİ

Bakan Fahrettin Koca açıklamıştı! Sağlık Bakanlığı düğmeye bastı! 85 bin personel alımı için yazı ÖSYM’ye gönderildi! - Resim : 1

Sağlık çalışanlarının dört gözle beklediği personel alımına ilişkin geçtiğimiz günlerde açıklama gerçekleştiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, katıldığı bir etkinlikte toplamda 85 bin personel alımı gerçekleştireceğini ancak, ilk etapta bu personellerin 42 bin 500’ünün alınacağını müjdelemişti. Sağlık Bakanı Koca’nın konuya ilişkin açıklamalarında şu ifadeler yer almıştı:

“11 bin 317 sürekli işçi alımı için de İŞKUR'a listelerimizi gönderiyoruz. Toplamda ilk etapta 42 bin 500 kişi alacağız. Mülakat yapmaksızın doğrudan atama yapacağız. Hemen ardından ikinci etap ilanına çıkılacak. Ayrıca kurum içi ve açıktan 4 bin 924 sözleşmeli atama çalışmalarımız sürüyor. En geç Ocak ayında ilana çıkacağız.”

FAHRETTİN KOCA, PERSONEL ALIMI İÇİN RESMİ SÜRECİN BAŞLADIĞINI DUYURDU

Son alımı 2021 yılında hemşire kadrosu çoğunluktan olmak üzere gerçekleştiren Sağlık Bakanlığı’nın bu sene yapacağı 85 bin personel alımı için resmi süreç başladı. Henüz şartları ve açık kadroları netleşmemiş olan Sağlık Bakanlığı personel alımına ilişkin resmi açıklama Bakan Fahrettin Koca’dan geldi.

Önümüzdeki günlerde şartlar ve kadro dağılımının net bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacağının öğrenildiği Sağlık Bakanlığı personel alımına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama gerçekleştiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, müjdeyi; “31.183'ü sözleşmeli personel, 11.317'si sürekli işçi olmak üzere, 85.000 yeni çalışma arkadaşından ilk etapta 42.500'ünün alımı için dün Başvuru Kılavuzları İŞKUR'A, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere listeler ÖSYM'YE GÖNDERİLDİ. Hepimize hayırlı olsun” ifadeleriyle verdi.