Bakan Çavuşoğlu'ndan G20 Zirvesi öncesinde önemli açıklamalar: Teröristler hesap verecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu G20 Liderler Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları büyük yankı uyandırdı. Yaptığı açıklamalar ile dikkatleri üstüne çeken Bakan Çavuşoğlu "Teröristler ve terörü destekleyenler hesap verecek" açıklamasında bulundu.

Bakan Çavuşoğlu'ndan G20 Zirvesi öncesinde önemli açıklamalar: Teröristler hesap verecek

Endonezya'nın Bali Adası'nda düzenlenecek olan G20 Liderler Zirvesi öncesi Endonezya ve Türkiye arasında çevre, savunma sanayi gibi önemli konularda iş birliği anlaşmasının imzalandığı törene katılan Bakan Çavuşoğlu, “Bakan Subianto, taziye sözleri ve Endonezya hükümeti ve halkının bizimle olan dayanışması için çok teşekkür ederim. Emin olun failler, teröristler ve teröristlerin arkasında olanlar hesap verecek. Ülkemizde ve komşu bölgelerdeki teröristleri yok etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan tören sonrasında da açıklamalarda bulunan Bakan Çavuşoğlu;

“Bu törenin ardından ilişkilerimizde tarihi bir ana tanık olacağız. Cumhurbaşkanlarımız Yüksek Düzey Stratejik İşbirliği Konseyini kuracaklar. Farklı kardeş ülkeler ve müttefiklerle bu mekanizmaya sahibiz. Çok verimli olduğunu söyleyebilirim, ilişkilerimize de çok şey katıyor. Gerçekten de ilişkilerimizde gerçekten önemli ilerlemeler kaydettik. Son yıllarda her iki taraftan bakanlarımızın ve meslektaşlarımızın çabaları sayesinde. Bugün burada birazdan imzalayacağımız anlaşmalar ile savunma sanayi, araştırma, ormancılık, çevre, kalkınma gibi birçok alanda ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz. Özel sektörümüz de burada Endonezya'da gerçekleştirecekleri elektrikli otobüsler, Trans-Sumatera yolu gibi önemli projelere imza atacak. Açıkçası, G20 Zirvesi için buradayız, önemli küresel zorluklara, krize ve Ukrayna'daki savaşa rağmen Endonezya çok başarılı bir başkanlık yaptı. Türkiye olarak Endonezya'nın G20 başkanlığının önceliklerini ve faaliyetlerini destekliyoruz. Endonezyalı kardeşlerimizi çok başarılı bir başkanlık için tebrik ediyorum.” diye konuştu.

G20 Liderler Zirvesi öncesinde açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bu açıklamaları kısa süre içerisinde gündeme geldi ve gerek ulusal gerekse uluslararası basında büyük yankı uyandırdı.