Avrupa'da enerji alarmı Trabzondaki üreticiye yaradı: Almanlar atak yaptı ısıtıcı üretimi yüzde 90 arttı!

2022 yılının ilk aylarında başlayan Rusya ve Ukrayna Savaşı'nın etkileri henüz geçmiş değil. Avrupa enerji sıkıntısı çekiyor. Almanya ve Fransa kışa hazırlık olması için farklı yöntemler düşünüyor. Tüm bu kaos ortamında özellikle Almanlardan farklı bir talep geldi. Enerji üretiminde çareyi Türkiye'nin Trabzon ilinde buldular. İşte detaylar…

Avrupa'da enerji alarmı Trabzondaki üreticiye yaradı: Almanlar atak yaptı ısıtıcı üretimi yüzde 90 arttı!

Trabzon'da aktif olarak faaliyetlerine sürdüren elektrikli ısıtıcı imalatı yapan firma Avrupa ülkelerinden son dönemlerde gelen siparişlerin artışını paylaştı. Günlük olarak 300 üretim kapasitesine sahip firmanın 700 ısıtıcıya kadar üretim yapmaya başladığını ifade etti. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Osman Albayrak en çok talebin son günlerde Almanya'dan geldiğini açıkladı.

ŞİRKET TALEBE YETİŞEMİYOR!

Şirketin kurucusuna göre Avrupa'da yaşanan enerji krizi daha uzun sürecek. Özellikle Almanya başka olmak üzere Hollanda, İsveç ve Fransa bunun için hazırlıklara başladı ve bu hazırlıklar için ön siparişler hızla veriliyor.

Kış mevsiminde doğalgaz sıkıntısı yaşayacağını düşünen Avrupa ülkeleri çareyi elektrikli ısıtıcılarda buluyor. Trabzon'da aktif olarak Organize Sanayi bölgesinde çalışmaları bulunan Cemsan Elektrikli Cihazlar Sanayi ve Ticaret şirketi ise talebe yetişemiyor.

AİLE ŞİRKETİ AVRUPA'YA AÇILDI!

Şirketin yönetim kurulu başkanı olan Osman Albayrak, 1980 yılında kurulmuş ve babası tarafından faaliyete başlayan  işletmeyi 6 yıl sonra şirket haline dönüştürdüğünü ifade ediyor. Şirkette ilk olarak elektrikli su ısıtıcısı üretimi yapıldığını söyleyen Albayrak 2000'li yıllara gelindiğinde ise elektrikli karbon İnfrared ısıtıcıların üretimine başladıklarını ifade etti.

"TRABZON BÖLGESİNDE TEKİZ"

Avrupa'da enerji alarmı Trabzondaki üreticiye yaradı: Almanlar atak yaptı ısıtıcı üretimi yüzde 90 arttı! - Resim : 1

Yurt içinde başlayan serüven yurt dışına da taştı. Türkiye ekonomisine katkı sunduğundan dolayı memnun olan Albayrak; "Piyasada arz talepten doğan elektrik ve ısıtıcılara yönelik ihtiyacı karşılamaya çalışıyoruz. Trabzon bölgesinde elektrikli ısıtıcı üretimi yapan tek firmayız" dedi.

Yurt dışına açılma serüveni ise farklı fuarlara katılarak gerçekleşti. "İmalatımızda toplamda 60'a yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. Çalıştığımız ve irtibatı kesmediğimiz 35 farklı ülke bulunuyor dedi. Almanya'da hem de İngiltere'de bayiliklerimiz var" diyerek konuşmasını bitirdi.

ÖN SİPARİŞ VERİLİYOR!

Albayrak: "Avrupa ülkelerinden şu anda ön sipariş veriliyor. Geçtiğimiz yıla oranla ürün talebi yüzde 90'a yakın artış gösterdi. Siparişinlerin tamamı ise yurt dışından geliyordu. Fabrika tam kapasite çalışmalarını sürdürüyor."

Etiketler: enerji alarmı, trabzon