Atama Bekleyen Öğretmenlere Müjde! MEB 20 Bin Yeni Öğretmen Alımı Yapacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2022 yılı öğretmen atama rakamları belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışmak üzere 20.000 yeni öğretmen alımı yapılacak. Öğretmen atamalarına dair tüm detaylar haberimizde…

Atama Bekleyen Öğretmenlere Müjde! MEB 20 Bin Yeni Öğretmen Alımı Yapacak

MEB Bakanı Mahmut Özer tarafından 20.000 öğretmen alımı yapılacağı söyleniyordu. Haber netliğe kavuştu. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu rakamı onayladı. 2022-2023 eğitim öğretim yılı için 20.000 yeni öğretmen alımı yapılacak. Mahmut Özer sona eren 2021 ve 2022 eğitim öğretim yılı için duygularını paylaştı. Tüm öğretmenlere teşekkürlerini iletti.

Müjde Verildi! Yaz Kursları Başlıyor!

Bakan Mahmut Özer: "Öğrencilerin akademik olarak ve ve işitsel olarak da kendilerini geliştirebileceği mekan inşa ediyoruz. Yazın öğrencilerimizi yalnız bırakmıyoruz. 4 farklı yaz kursu açıyoruz" diyerek müjdeyi de verdi. Bilim Sanat Merkezinde yapılacak ilk çalışma için okul haricinde eğitime destek hedefleniyor. Öğrenciler talep ettiklerinde Bilim ve Sanat yaz okullarına ücretsiz olarak kayıt olunabilecek.

Ücretsiz Kurslar için Öğrenci ve Öğretmenler Bekleniyor!

Yaz ayını değerlendirmek isteyen öğretmen ve öğrenciler Bilim Sanat merkezlerine ücretsiz olarak başvurabilecek. Başvuru süreci devam ediyor. "Şu anda Matematik ve İngilizce başvuruları tamamlanmış durumda" diyen Mahmut Özer'in hedefinde farklı dil çalışmaları da yer alıyor. Özer: "İngilizce dilini kadromuzda bulunduruyoruz. Yakında Arapça, Fransızca ve Almancayı da dahil edeceğiz" dedi.

"H.E.M ile Yazın Öğrencilerimizi Yalnız Bırakmıyoruz"

Atama Bekleyen Öğretmenlere Müjde! MEB 20 Bin Yeni Öğretmen Alımı Yapacak - Resim : 1

Bugün 20 bin öğretmen alımı için start verildi. Çalışmalar tüm hızıyla devam ederken özellikle yaz okulları daha çok gündemde yerini alıyor. Yaz okulları ile ilgili seçeneklerin arttırılması planlanıyor  Mahmut Özer özellikle spor faaliyetleri ilgili özel bir Halk Eğitim Merkezi açmak planı bulunuyor. Özer: "Hedefimiz öğrencileri yazında yalnız bırakmamak" dedi.

Köy Okullarında Eğitimde Eşitlik Sağlanıyor!

Bakan: "Köy Yaşam Merkezi adı verilen ilk projemizi başlattık. Samsun'da yürürlüğe girdi. Bununla beraber köylerde ilkokul açılabilmesi için de yeni bir yönetmelik hazırladık. Önceliğimiz köylerde sayıya bakılmaksızın ilkokul açabilmek daha sonraysa anaokulları…Eğitimde eşitliği sağlayabilmek için 1800 köy okulunda anasınıfı açarak 12.000 çocuğu anaokulları ile buluşturduk" diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler: Öğretmen atama, meb