Asgari Ücretliye Müjde: Türk-İş Başkanı Atalay'dan Olumlu Açıklama! 2024 Asgari Ücret zam teklifi ne kadar? Asgari ücretliye büyük zam geliyor

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Soma Maden faciasının 6. yıl dönümü öncesinde Manisa’nın Soma ilçesindeki Maden İş Sendikasını ziyaret etti. Ziyaret sırasında gazetecilere açıklama yapan Atalay, asgari ücret, vergi dilimi ve taşeron işçilerin durumuyla ilgili önemli mesajlar verdi. Atalay, asgari ücret zammı için henüz erken olduğunu, vergi dilimi sorununun çözülmesi gerektiğini ve asgari ücretli çalışanların masada kendilerini temsil edeceklerini söyledi.

Asgari Ücretliye Müjde: Türk-İş Başkanı Atalay'dan Olumlu Açıklama! 2024 Asgari Ücret zam teklifi ne kadar? Asgari ücretliye büyük zam geliyor

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Soma Maden faciasının 6. yıl dönümü öncesinde Manisa’nın Soma ilçesindeki Maden İş Sendikasını ziyaret etti. Ziyarete Soma Belediye Başkanı Ali Tulup da katıldı. Başkan Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Soma Maden faciasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi’nde bekleyen dosyanın bir an önce karara bağlanmasını istedi. Ayrıca vergi dilimi, asgari ücret ve taşeron işçilerin sorunlarına da değindi.

“ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞANLAR VERGİ DİLİMİ SORUNUNU YAŞIYOR”

Asgari ücretli çalışanların vergi dilimi sorununu yaşadığını belirten Atalay, “Arkadaşlarımız ‘ocak ayında aldığımız maaş esas alınsın’ diyorlar. ‘Geçmişte yüzde 27’lik vergi dilimine 6. ayda giriyorduk, şimdi nisan ayında giriyoruz’ diyorlar. Asıl problem vergiyle ilgili. Vergiyle ilgili bir düzenleme yapılmalı. Asgari ücret konusunda 40 yıldır, yılda bir kere hükümetle görüşüyorduk. Şimdi 2 yıldır 6 ayda bir görüşüyoruz. Bunun sebebi de ülkedeki enflasyon. Covid’den sonra Temmuz ve Aralık aylarında asgari ücretle ilgili görüşme yapıyoruz. Ben her zaman söylüyorum, bu sene temsil noktası Türk-İş’te. Orada sendikalarımız olacak. Bu sene işçi olacak o masada. Sendikacı değil, işçi olacak. Onlar bu parayla nasıl geçinemediklerini anlatacaklar. Komisyonu belirleyeceğiz. Arkadaşlarımızla beraber benim anlatmamın ya da İlhami’nin anlatmasının bir anlamı yok. Yaşayan anlatsın, yaşayan orada oturacak, anlatacak. O masada kadın da olacak erkek de olacak işçi yani onlar kendi durumlarını anlatacaklar” şeklinde konuştu.

“ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN ERKEN KONUŞMAK DOĞRU DEĞİL”

Asgari ücret zammıyla ilgili de görüşlerini paylaşan Atalay, şöyle devam etti: “Asgari ücret lafı çıktığı zaman maalesef bizim ülkemizde ete, süte, kiraya, her şeye zam geliyor. Şimdi şu anda asgari ücrete evet desem imzalasam, şubatın birinde alacak asgari ücret maaşını. Şubata 3.5 ay var. Yani o zamana kadar konuşmanın hiçbir faydası yok. Zamanında konuşmak lazım. Bize her zaman soruyorlar ne isteyeceksin, masada oturanlar isteyecekler, durumlarını anlatacaklar. Bu sene böyle bir düzenleme yapacağız inşallah.”

 

Etiketler: asgari ücret, zam