Asgari ücretliler dikkat: Yeni dönem başlıyor! Bakan Işıkhan yılda tek zam yapılacağını duyurdu!

Asgari ücrette tek zam yapılacağını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, enflasyonun altında kalmamak için çalıştıklarını söyledi. Bakan Işıkhan, aralık ayında başlayacak asgari ücret görüşmelerinin 31 Aralık’a kadar tamamlanacağını ve 2024 yılında temmuzda ikinci bir artışa gerek olmayacağını umduklarını belirtti. Detaylar haberimizde...

Asgari ücretliler dikkat: Yeni dönem başlıyor! Bakan Işıkhan yılda tek zam yapılacağını duyurdu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Bakan Işıkhan, 2024 yılında uygulanacak asgari ücret artışına dair ipucu vererek, “Temmuz ayındaki gibi prensibimiz yine enflasyonun altında kalmamak. Asgari ücret zaten her zaman yılda bir defaydı hatırlarsınız. Yine aynı şekilde tek zam yapılacak şekilde planlıyoruz” diye konuştu.

ASGARİ ÜCRETTE TEK ZAM YOLDA

“Temmuzda ikinci bir artış olmayacak” Asgari ücret görüşmelerinin aralık ayında başlayacağını belirten Işıkhan, “31 Aralık tarihine kadar da kararın Resmi Gazete’de ilan edilmesi lazım. Dolayısıyla geçen yıl temmuzda olduğu gibi olacak. Asgari ücret zaten her zaman yılda bir defaydı hatırlarsınız. Yine aynı şekilde tek zam yapılacak şekilde planlıyoruz. Geçen yıl temmuzda yapılan ekstraydı. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın öngördüğü bir ihtiyaçtan kaynaklandı. Ama ihtiyaç duyulursa bir araya gelinir. Gelecek yıl inşallah enflasyonda düşüş olacak. Temmuzda ikinci bir görüşme yapmayacağız, ikinci bir artışa gerek olmayacak diye umuyoruz. Tüm göstergeler iyi gidiyor çünkü” ifadelerini kullandı.