Asgari ücret zammıyla ilgili bomba iddia! Fatih Portakal, 2024 yılında asgari ücretin ne kadar olacağını ve yıl içinde kaç kere zam yapılacağını açıkladı!

Asgari ücret zammıyla ilgili son gelişmeler neler? 2024 yılında asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete yılda kaç kere zam gelecek? Gazeteci Fatih Portakal, Youtube kanalında yaptığı yayında bu soruların cevaplarını verdi. Portakal, yetkililerden aldığı bilgileri paylaşırken, asgari ücret zammının yılda bir kere mi yoksa iki kere mi yapılacağını da açıkladı. İşte asgari ücret zammıyla ilgili son haberler…

Asgari ücret zammıyla ilgili bomba iddia! Fatih Portakal, 2024 yılında asgari ücretin ne kadar olacağını ve yıl içinde kaç kere zam yapılacağını açıkladı!

Gazeteci Fatih Portakal, 2024 asgari ücret zammına dair kulis bilgisini açıkladı. Portakal, asgari ücretin ne kadar olacağını ve yıl içinde kaç kere zam geleceğini duyurdu. Asgari ücret zammının yılda bir kere mi yoksa iki kere mi yapılacağı da belli oldu.

Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 yılı asgari ücret zammıyla ilgili merak edilenler. Asgari ücrette son zam temmuz ayında gerçekleşti. Yapılan zamla birlikte asgari ücret 8 bin 500 liradan 11 bin 402 TL’ye çıktı.

Gazeteci Fatih Portakal, Youtube kanalında yaptığı yayında gelecek ay belirlenecek olan 2024 yılı asgari ücretiyle ilgili yetkililerden aldığı bilgileri paylaştı.

Portakal, birçok işletmenin asgari ücretin biraz üzerinde göstermelik ödemeler yaptığını, asgari ücret ve yakınında maaş alanların toplumun yüzde 70’ini oluşturduğunu ifade etti.

ASGARİ ÜCRETE YILDA BİR KERE Mİ ZAM GELECEK?

“Yılın son haftasında asgari ücretin kaç lira olacağını duyacağız. 2024 yılında da 2 kere mi belirlenecek bilmiyorum. Ama anladığım kadarıyla tek seferde gidecekler” diyen Portakal aldığı bilgileri şöyle aktardı:

“Dün dedim ki kasım ayı geldi, çünkü aralık ayında taraflar toplanacak. Ne kadar olacak diye araştırdım. Konuştuğum 1-2 kişi söylediğine göre asgari ücret beklentisi 16 bin 500 ile 16 bin 900 lira arasında olacağı yönünde”

Portakal, “18 bin telaffuz edilmiş ama işveren tarafından çalışma maliyeti çok yükseleceği için istenmiyormuş. İktidar da enflasyon hedefinden sapma olacağı için istemiyormuş” diye konuştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Özbekistan ziyareti dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “Asgari ücret konusunun kendi takvimi var biliyorsunuz. Çalışanlarımızı ara zamla rahatlatmıştık, şimdi de işçi ve işveren kesimini bir araya getirip en uygun çözümü bulacağımıza inanıyorum” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ne zaman başlayacağıyla ilgili, “Aralık ayının ilk haftasında inşallah işçi, işveren temsilcilerini çağıracak. Komisyon çalışmalarımızı bu şekilde başlatmış olacağız. Süreç bir ilerlesin bakalım. Her zaman dediğimiz gibi, Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek ilkesi bizim için en temel ilke olacak. Bu şekilde bir planlama içerisindeyiz inşallah” açıklamasını yaptı.

ASGARİ ÜCRET PAZARLIĞINDA YENİ GELİŞME

Diğer yandan son açıklamalarda bulunan TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay, 2024’te geçerli olacak asgari ücret görüşmelerinde, TÜRK-İŞ heyetinde 4 işçiye yer vereceklerini bildirdi. Atalay, “Bir sendikacı ile sendikalı olmayan garson, akaryakıt pompacısı, berber ve kasap gibi farklı mesleklerden 4 işçi kardeşimiz görüşmelerde milyonlarca asgari ücretliyi temsil edecek” ifadelerini kullandı.