Asgari Ücret Zammı Bekleyenlere Müjde! Ara Zam Enflasyon Rakamı Üzerinde Gelebilecek! Temmuza Dikkat

Emekli, memur ve işçi için Temmuz ayı kritik bir süreci içeriyor. Bakan Vedat Bilgin asgari ücretliler için ara zam konusunda önümüzdeki haftayı hedef gösterdi. Asgari ücret zammında yeni gelişmeler haberimizde…

Asgari Ücret Zammı Bekleyenlere Müjde! Ara Zam Enflasyon Rakamı Üzerinde Gelebilecek! Temmuza Dikkat

Temmuz ayı memur, emekli ve işçiler için maaş zammının yaşanacağı yeni bir süreç. 3600 ek göstergenin sonuna gelindi. Memurlar için büyük müjde Temmuz ayı içerisinde verilecek. Emekliler de 6 aylık enflasyon oranı üzerinden yeni maaş zammını hesaplarında görecek. Bu durumda gözler işçilere çevrildi. Asgari ücret üzerinden çalışanlar içinde büyük bir müjde geliyor.

Zam Enflasyon Üzerinde Olabilir!

Hak İş ve AK Parti işbirliği doğrultusunda yeni bir gelişme yaşandı. Vedat Bilgin konu üzerine Cuma günü bir açıklamada bulundu. "Özellikle asgari ücretle çalışanlar için enflasyonun üzerinde rakamlar belirlenecek" diyerek müjdeyi verdi. Ardından "Önümüzdeki haftaya dikkat" diyerek uyarıda bulundu.

"Kamu Çalışanlarına Bütçe 217 Milyar TL"

Temmuz ayına sayılı günler kala Meclis Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili tarafından asgari ücretli ve emeklilere yönelik Temmuz zammına karşı yeni bir açıklama geldi. Milletvekili Cevdet Yılmaz: "Hazinenin 217 milyar TL'si kamu çalışanlarına ayrılacak" dedi.

Destekler Artırılacak!

Asgari Ücret Zammı Bekleyenlere Müjde! Ara Zam Enflasyon Rakamı Üzerinde Gelebilecek! Temmuza Dikkat - Resim : 1

%40 civarında maaş zammına dikkatleri çekti. "Bu rakamın 154 milyar TL'si emekli aylıklarına gidecek. Bununla birlikte farklı kuruluşlara ve vatandaşlara da elektrik ve doğalgaz yardımları devam edecek" dedi. İşçiler unutulmadı. Tarım, sanayi, demiryolu ve karayolu gibi yatırımlarda bu süreçte dikkate alınacak. Sosyal destekleri arttıracağız, diyerek ekledi.

Destekler Tüm Kademelerde Yapılacak!

Sosyal devlet anlayışı ile yardımlar daha da kapsamlı hale geliyor. Sağlık primi borcu bulunanlar için 7.7 milyon milyar TL ayrılıyor. 65 yaş üstü bakıma muhtaç yaşlılar unutulmadı. Engelliler de bu kapsamda değerlendirilecek. Yaklaşık 5.8 milyar TL bütçe ayrıldı. Aile Destek Programı kapsamında 7.5 milyar TL bütçelendirildi. Süreçte tarıma da büyük destek verileceği eklendi.

Komisyonun Yeniden Toplanması Talep Edildi!

Hak İş Genel başkanı Mahmut Arslan asgari ücret konusuyla ilgili "Komisyonun yeniden toplanmasını istiyoruz" diyerek şu açıklamada bulundu: "Yeni asgari ücret tespiti için Temmuz ayına yönelik enflasyon üzerinden bir artış sağlanmasını talep ediyoruz"

Geçtiğimiz günlerde Hak İş'e bağlı olarak Genel Kurul toplantısı yapıldı. Toplantıda gündem maddelerinden en önemlisi asgari ücret tutarıydı. "Artış kamu çalışanı ya da memur emeklisiyle sınırlı kalmamalı" diyen Aslan bütün çalışanları kapsayacak bir düzenleme yapılmalıdır, diyerek sözlerine devam etti. "Komisyonun yeniden toplanmasını istiyoruz. Temmuz ayı enflasyonu üzerinden bir artış yapılmalı."