Artan Emekli Promosyonlarında Yeni Gelişme! Promosyon Farkı Alınabilir Mi?

Sosyal Güvenlik Kurumu ile bankalar arasında imzalanan maaş ödemeleri protokolü kapsamında sunulan promosyon ödemelerine ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Artan promosyon ücretlerine karşın fark ödemesi almak isteyen emeklilere müjdeli haber verildi. İşte emekli promosyonu kampanyalarına ilişkin ayrıntılar…

Artan Emekli Promosyonlarında Yeni Gelişme! Promosyon Farkı Alınabilir Mi?

Sosyal Güvenlik Kurumu, kamu bankaları ile maaş ödemeleri protokolü imzalamaktadır. İmzalanan bu protokol kapsamında başta Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank olmak üzere diğer özel bankalar aracılığı ile de promosyon kampanyaları düzenlenir.

Düzenlenen promosyon kampanyaları, emekli vatandaşların maaş hesaplarını yeni bir bankaya taşınmasına yönelik talimat vermeleri durumunda devreye girer. Artan enflasyon ile birlikte her ay güncellenen promosyon kampanyaları, emekli vatandaşların bir önceki aydan daha yüksek tutarda ek kazanç elde etmelerine fırsat tanır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, bir kere maaş hesabının taşınmasına yönelik talimat verilmesinden sonra ilgili banka ile imzalanana promosyon sözleşmesinin 3 yıllık bir süresinin olduğudur. Yani bir emekli vatandaş, maaş hesabını taşıyarak promosyon kampanyasından yararlanmaya hak kazandı ise 3 yıl boyunca o bankada kalmalıdır.

Son aylarda artan emekli promosyonu ödemelerinden sonra vatandaşlar, daha önce düşük tutarlardan yararlandıkları promosyon ödemeleri kapsamında fark ödemesi alıp alamayacaklarını merak etmeye başlamışlardır. Konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak netliğe kavuşturan uzmanlar, fark ödemesinin belirli şartlar çerçevesinde alınabileceğini bildirmişlerdir.

Promosyon Kampanyaları Kimleri Kapsar?

Kamu bankaları ve özel bankalar tarafından düzenlenen emekli promosyonu kampanyaları hem uzun yıllardır emekli olan vatandaşları hem de yeni emekli olacak olan vatandaşları kapsamaktadır. Promosyon kampanyasından yararlanarak ek ödeme alabilmek için maaş hesabının taşınması ve ilgili hesabın taşınan bankada en az 3 yıl kalacağının taahhüt edilmesi gerekmektedir.

Promosyon Farkı Alınabilir Mi?

Artan Emekli Promosyonlarında Yeni Gelişme! Promosyon Farkı Alınabilir Mi? - Resim : 1

Bir önceki ay bir bankaya maaş hesabını taşıyarak promosyon ödemesi alan vatandaşlar, bu ay artan promosyon ödemeleri karşısında fark hizmeti alıp alamayacaklarını merak etmektelerdir. Konuya ilişkin Milliyet’e açıklamalarda bulunan Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, bu talebin bankalar tarafından karşılanabileceğini ancak bazı yaptırımlara maruz kalınabileceğini belirtti.

“Hakem Heyetine Başvurulabilir!”

Açıklamalarına devam eden Bayram, sözleşmenin bozulması kapsamında bankaların cezai işlem uygulayabileceğini ve bu neden ile de arada oluşan farktan kesintiler yapılabileceğini veya eski promosyon iadesinin istenebileceğini belirtti. Bayram, ciddi farkların oluşması durumunda Tüketici Hakem Heyeti’ne başvuru yapılabileceğini ifade etti.