Apple VR sanal gerçeklik gözlüğü çıkış tarihi sızdı! iPhone'dan sonra devrim olacak

Apple Virtual Reality ve Augmented Reality karışımı sanal gerçeklik gözlüğü çıkaracağını duyurmuştu. Üretim aşamasında olan gözlüğün çıkış tarihi hakkında herhangi bir bilgi verilmezken resmi olmayan makamlar tarafından planların sızdırıldığı iddia edildi. Konunun detayları haberimizde…

Apple VR sanal gerçeklik gözlüğü çıkış tarihi sızdı! iPhone'dan sonra devrim olacak

Apple mühendisleri uzun bir süredir tasarımda farklılığın ön plana çıkacağı sanal gerçeklik ve artırılmış gerçekliği bir arada sunacak olan ürün üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin tasarımı tamamlandığında satışa sunulacak olan gözlüklerin ne zaman çıkacağı hakkında henüz duyurusu yapılmadı. Ancak konu üzerine bilgi sızıntısı yaşandı.

ÇIKIŞ TARİHİ SIZDI!

Daha önce Apple sızıntıları ile ilgisi olan ünlü analist yine ön planda. Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü ile ilgili ismi yine anılmaya başlandı. Analist Ming-Chi Kuo konu üzerine önemli bir iddiada bulundu. Ürünün çıkış tarihine yönelik bir bilgi sundu.

İPHONE'DAN SONRA DEVRİM…

Ünlü analiste göre Apple gözlüklerini önümüzdeki yıl satışa sunacak. Apple bu ürüne iPhone'dan sonra en etkili ve devrim niteliğinde bir cihaz olarak görüyor. Satış miktarına dair de bilgi paylaşımında bulunan analist ürünün 2000 ile 2500 dolara satılacağını ifade etti.

Bu iddiaların hedefinde Apple'ın artırılmış gerçeklik sunacak yeni bir başlık üzerine de çalıştığı söyleniyor. Bu yeni başlığını ise 2025 yılında satışının yapılması bekleniyor.

Apple'ın artırılmış gerçeklik sunacak bu sanal gözlüğü için Apple Glasses adı ile piyasaya sürüleceği söyleniyor. Son 20 yıl içerisinde üretimi yapılmış olan pek çok akıllı telefon, saat ya da tabletin başka bir versiyonu olacak bu bu ürün ile yeni bir döneme gidileceğini ifade ediyor. Apple bu alanda kendisine rakip olarak sadece Occulus Questi görüyor.

SANAL GÖZLÜĞÜN ÖZELLİKLERİ NELER OLACAK?

Apple VR sanal gerçeklik gözlüğü çıkış tarihi sızdı! iPhone'dan sonra devrim olacak - Resim : 1

Apple bu sanal gerçeklik gözlüğünü bir kafa bandı olacak şekilde tamamen doğal malzemelerle yüze geçirilebilir şekilde hem ince hem de kavisli bir tasarımda üretecek. Cihazın toplam ağırlığının 150 gram olması bekleniyor. 4K çözünürlüklü mikro ekran performans yönüyle Apple M1 seviyesinde bir çip barındıracak. Cihazdaki sensörler sayesinde kullanacak olan kişi etrafını vücut hareketleri ile daha rahat algılayabilecek.

META EVRENİNE GÖZ KIRPIYOR!

Sızan bilgiler arasında Apple'ın ekosistem içerisinde geliştirdiği bu uygulamasının Meta evrenine daha yatkın olacağı ifade edildi. Hem sanal gözlük hem de artırılmış gerçeklik sunacak. 2022 yılı sonu 2023 yılında piyasalara çıkması beklenen sanal gerçeklik gözlüğünün çıkış tarihi hakkında net bir bilgi bulunmuyor.