Apple, rakiplerinin yine bir adım önüne geçti! Metaverse meydan okudu! Appleverse için çalışmalara başladı! “Yok böyle özellikler!”

Apple’ın teknoloji alanındaki yeni yatırımı olan gerçekliklere Appleverse’ın eklenmesi için geri sayım başladı. Teknoloji yazarı Mark Gurman, bu ay Appleverse’ı ele aldı.

Apple, rakiplerinin yine bir adım önüne geçti! Metaverse meydan okudu! Appleverse için çalışmalara başladı! “Yok böyle özellikler!”

Teknolojinin günden güne gelişmesiyle birlikte her geçen gün hayatımızı sarmaya başlamış olan sanal gerçeklik, boyutları artarak ve çeşitlenerek, daha çok hayatımızda yer kaplamaya başladı. Sanal gerçekliğin ardından devreye giren artırılmış gerçeklik ve sonrasında keşfedilen metaverseden sonra şimdi de dünyanın teknoloji devi, Apple’ın üreteceği Appleverse konuşulmaya başlandı.

Aslında Appleverse adı resmi olarak şirket tarafından konulmadı. Metaverse isminden çok hoşlanmadığı bilinen ve metaverseye mesafeli duran Apple’ın bu ismi kullanmayacağı tahmin edildiği için şirketin bir süredir üzerinde çalıştığı iddia edilen artırılmış gerçeklik ve sanal gerçekliği birleştiren karma bir gerçeklikten doğacak olan yeni teknolojisine Appleverse demesi bekleniyor. Bu olayın iddiadan daha öteye geçtiğini yazan isim ise ünlü teknoloji yazarı Mark Gurman oldu.

APPLEVERSE İLE İLGİLİ TAHMİNLER BAŞLADI

Apple, rakiplerinin yine bir adım önüne geçti! Metaverse meydan okudu! Appleverse için çalışmalara başladı! “Yok böyle özellikler!” - Resim : 1

Appleverse teknolojisi sunacak olan Mac düzeyinde bir M2 yongası ve 10'dan fazla kamera ile yüksek çözünürlükler ekranlar içermesi beklenen karma gerçeklik ile üretilecek bir başlık hakkında detaylı bilgi veren Gurman, “Cihaz, Mesajlar, FaceTime ve Haritalar gibi temel Apple uygulamalarının karma gerçeklik sürümlerini içerecek olan realityOS adlı yeni bir işletim sistemini çalıştıracak. Kod adı Oak olan işletim sisteminin ilk sürümü tamamlanıyor ve gelecek yıl yeni donanım için hazır hale getirilecek” dedi.

Açıklamalarına yeni başlığın tahmini fiyatı ile devam eden Gurman, cihazın 2 bin ila 3 bin dolar arasında olabileceğini belirtti. Ağustos ayında Apple’ın "Reality Pro" ve "Reality One" ticari marka başvurularının bu cihaz ile ilgili olduğunu bildiren Gurman, cihazın işletim sisteminin adının bu iki markadan birini taşıyacağını son yazısına taşıdı.

GELECEK YIL CİHAZIN ORTAYA ÇIKMASI BEKLENİYOR

Apple’ın merak ile beklenilen başlığının iddialardan çok daha fazlasından beslendiğini dile getiren Mark Gurman, Apple’ın açtığı iş ilanlarına işaret ederek, “Birkaç iş ilanı, Apple'ın cihazı içerikle desteklemek için çalışmalarını hızlandırdığını gösteriyor. Şirket, artırılmış ve sanal gerçeklik ortamları için dijital içerik oluşturabilecek görsel efektler ve oyun içi varlıklar konusunda deneyime sahip bir yazılım üreticisi arıyor” diye konuştu.

Öte yandan bu konu üzerine eğilen teknoloji tutkunları, Apple'ın pazarlama şefi Greg Joswiak, yakın bir tarihte metaverse ‘asla kullanmayacağı bir kelime’ olduğunu söylemesine gerekçe göstererek, yeni teknolojinin Appleverse adını alacağını düşünüyor. Bu gelişimin ardından Apple’da yeni bir dönemin başlamasını bekleyen teknoloji tutkunları için gelecek yıla başlığı hazırlaması beklenen Apple, yeni projesi için; Dave Scott ve en kıdemli yazılım mühendisliği yöneticilerinden biri olan Yaniv Gur ile de el sıkıştı.

Etiketler: apple, metaverse, meta