Antalya'da evini 20- 30 bin TL'den yabancı turistlere kiralayan ev sahiplerine büyük yıkım! Kiraları ödemeden kaçtılar!

Bir süredir devam eden zorlu ekonomik şartlar, her sektörde olduğu gibi emlak sektöründe de fahiş fiyatların ortaya çıkmasına sebep oldu. Son dönemlerde Rusya- Ukrayna savaşının da etkisi ile fahiş rakamların telaffuz edildiği sektörlerden birisi de emlak sektörü oldu. Yabancı turistlere evlerini yüksek fiyatlardan kiralayan Antalyalı ev sahiplerinin mağduriyeti ortaya çıktı.

Antalya'da evini 20- 30 bin TL'den yabancı turistlere kiralayan ev sahiplerine büyük yıkım! Kiraları ödemeden kaçtılar!

Geride bıraktığımız senenin son çeyreğinde rekor seviyelere ulaşan döviz kurları ile altın fiyatları, hemen hemen her sektörde fahiş fiyatlandırmaların ortaya çıkmasına sebep oldu. Yapılan zamlardan etkilenen sektörlerden birisi de emlak sektörü oldu.

Hammadde fiyatlarına uygulanan yüksek oranlı zamlardan ötürü fahiş rakamlara ulaşan birinci ve ikinci el satılık daireler, bölgeden bölgeye değişmek ile birlikte kira fiyatlarını da tırmandırdı. Özellikle büyükşehirlerde bir anda 2- 3 katına çıkan kira fiyatları, kiracıları mağdur etmeye başladı.

Ekonomik olumsuzlukların yaşandığı şu günlerde devam eden Rusya- Ukrayna savaşı da kira fiyatlarının artmasına sebep oldu. Özellikle yıllardır Antalya ilimize gelerek tatil yapan Ukraynalı vatandaşların bir kısmının savaştan kaçmak için de Antalya’yı tercih etmeleri, ev sahiplerini harekete geçirdi. Savaş mağdurlarına evlerini kiralayan ancak kira fiyatlarını enflasyona göre değil de kendi kafalarına göre arttıran mülk sahipleri, sonunda kendi mağduriyetlerine sebep oldu. Antalya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı İsmail Çağlar, duruma ilişkin bilgi verdi.

10 KATI FİYATA KİRALAMIŞLAR!

Antalya'da evini 20- 30 bin TL'den yabancı turistlere kiralayan ev sahiplerine büyük yıkım! Kiraları ödemeden kaçtılar! - Resim : 1

Rusya- Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte ülkeleri terk etmeye başlayan savaş mağdurları, sıklık ile ülkemize sığınmaya başladı. Tatil yapmaya geldikleri Antalya iline bu sefer sığınmak için gelen savaş mağdurları, Antalya’dan ev kiralamaya başladılar. Bu durumu kendi lehlerine çevirmek isteyen ev sahipleri ise 2- 3 bin TL’lik kiraları bir anda 20- 30 bin TL’ye çıkardılar.

ÖDEMEDEN GİDİYORLAR!

Şu sıralar asıl kiraların o tutarlarda olmadığını öğrenen birçok yabancı turistin, kirayı ödemeden evden çıktıkları hatta şehir değiştirdikleri bildirildi. İsmail Çağlar “bu mağduriyeti onlar istedi” diyerek ev sahiplerini suçladı.

“BİZ UYARDIK!”

Kiraların rekor seviyelere ulaştığı şu günlerde ev sahiplerini uyardıklarını belirten Çağlar, “enflasyona göre olmalı dedik, dinletemedik” ifadelerini kullandı.

Etiketler: antalya, ev kiraları