Ümraniye Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanlığına Mehmet Özdil Seçildi

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası 16.seçimli Genel kurulu 18 Ocak 2026 Pazar günü Haldun Alagaş spor kompleksinde gerçekleştirildi.

Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimi yapıldı. Genel Kurulda tek aday olarak giren mevcut Başkan Mehmet Özdil oylama sonrası teşekkür konuşması yaptı.

Özdil, “Esnaflarımız Olarak Dertlerimiz var yüreğimdeki ateşi salona koysak salon iki derece daha fazla ısınacak. Aramızda Kaymakamımız, Belediye Başkanlarımız çok sayıda bürokratlarımız, siyasi partilerimizin temsilcileri var. Ümraniye gündeminde son günlerde sıklıkla konuşulan bir süreç var bir dava süreci var. Bir çok yerden kulağımıza geliyor ne yazık ki yalan yanlış şeyler konuşmayı sürdürüyorlar. Özellikle belirtmek istiyorum ki; Bilenler biliyor elbette ama bizler 2014 yılında göreve geldiğimizde aramızda bulunan bulunmayan tüm esnaflarımızın desteğiyle Ümraniye adına göreve geldik. O zamandan bu zaman hiçbir zaman esnafımızın başını yere eğdirmedik elbette bundan sonrada eğdirmeyeceğimiz için söz veriyorum.” dedi.

Biz Kiraya Çıkmak Zorunda Kaldık

Başkan Özdil sözlerine şu sözlerle devam etti:

“Göreve geldik ve ilk işimiz müfettişi çağırdık odamızda hiçbir şeyin kalmadığını söyledik. Onlarda bize Türkiye’nin en zengin odasınız dediler ama hiçbir şey kalmayınca bizde kiraya çıkmak zorunda kaldık. Müfettiş raporunu düzenledi savcılığa verdi ve savcılık makamı durumu ağırlaştırdı ve çeteye soktu. Gelişmeler karşısında Ticaret Bakanlığımız dava açtı. Yerelde, istinaf da, Yargıtay da “Hak Mahrumiyeti” cezası aldılar arkadaşlar. Bizde tapu iptal davası açtık yerel mahkemede kazandık dosya üç defa istinafa gitti ve sonunda istinaf mahkemesini de kazandık Ümraniye’ye Ümraniye esnafına hayırlı uğurlu olsun. Ancak eski Başkana seslenmek istiyorum. Allah'tan korkmuyorsun da kuldan da mı korkmuyorsun? İnsanların geleceğini çaldınız, eğitimini çaldın, milyonlarca binalarımız atıl olarak duruyor. Adalet Bakanımıza, Cumhurbaşkanımıza, Kaymakamımıza, Valimize, Belediye Başkanımıza şikayet ediyorum. Zaten Allaha şikayet ettim bir de büyüklerime de şikayetimi bu kürsüden duyuruyorum. Bu konuda çok dertliyim o binalar bizde olduğu sürece o binalardan elde edilecek gelirle 1.000 öğrenciye burs verilebilir."

Tarlada 8 lira Çarşıda 80 Lira

Ümraniye Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Özdil ülkemizde yaşanan fahiş fiyatlar konusunda da dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özdil, “Bilindiği gibi tarlada 8 lira çarşıda 80 lira örneklemeleriyle vatandaşlarımız sıkıntıları bilinmekte. Çarşıda bilindiği karaborsacılar türedi, üç kağıtçılar türedi, üç beş şirket ürünleri getirene kadar fiyatlar adeta uçuyor. Bu durum karşısında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararnamesiyle “Uluslararası Esnaf Birliği” kuruldu ve Genel Başkanlığı tarafıma tevdi edildi. Bu konuda da çalışmalarımıza devam ediyoruz. 38 ilde teşkilatlarımızı kurduk. 4 Ülkede teşkilatlandık. Hedefimiz Mart ayı sonuna kadar 81 ilimizde teşkilatlarımızı tamamladıktan sonra hedefimiz tüm Dünya’da teşkilatlarımızı tamamlamak sonrasında her il ve ilçede kooperatifleşmeye gideceğiz ve bu karaborsacılığı, pahalılığı durdurup kooperatifler aracılığıyla ürünler toplanacak ve vatandaşlarımıza hak olan fiyatlarla ürünlerin satışının sağlanmasında öncülük edeceğiz” şeklinde konuştu. 

“Esnaflar açısından faiz affı istiyoruz , çünkü esnafımız büyük sıkıntı içerisinde" diyen Özdil, konuşmasını sonlandırdı.

Genel Kurula katılan Ümraniye Kaymakamı Yüksel Çelik, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Şile Belediye Başkan Vekili Sacit Terzi, geçmiş dönem Ak Parti Milletvekili Metin Külünk selamlama konuşması yaptılar ve Ümraniye Esnaf Sanatkârlar odası Başkanı Mehmet Özdil ve yöneticilerin başarılı çalışmalarına teşekkür ederken yeni dönemde başarılı hizmetlerin yerine getirileceğine dikkat çektiler.

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi ve Ümraniye Esnaf Sanatkârlar Odası 16. Seçimli Genel Kurulunda Mehmet Özdil ve yönetimiyle yola devam kararı çıktı.

İLGİLİ HABERLER