UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında bu akşam dev bir randevu var. Galatasaray, Rams Park’ta İngiliz devi Liverpool’u ağırlayacak. Sarı-kırmızılılar, taraftarının müthiş desteğiyle sahada avantajlı bir skor ararken, kulüp yönetimi de bu dev organizasyondan gelecek rekor gelirin hesaplarını yapıyor.
Günler öncesinden satışa çıkan biletlerin tamamı saniyeler içinde tükenirken, Galatasaray için “kazan-kazan” gecesi başlayacak.
Rams Park’ta “Kapalı Gişe” Geliri
Galatasaray, Liverpool karşılaşmasıyla birlikte sadece bilet satışlarından değil, ticari alanlardan da büyük bir gelir hedefliyor.
Galatasaray, Liverpool engelini aşarak adını çeyrek finale yazdırırsa, doğrudan 12.5 milyon euro tutarındaki ödülü kasasına koyacak. Çeyrek final başarısıyla birlikte yayın havuzu gelirlerinden alınacak pay da katlanarak artacak.
Çeyrek final sonrası ise elde edilecek gelir şöyle;
Yarı final: 15 milyon Euro
Final: 18.5 milyon Euro
Şampiyonluk: 6.5 milyon Euro
7 Futbolcu Kart Sınırında
Liverpool maçı öncesinde Galatasaraylı 7 futbolcu sarı kart sınırında yer alıyor. Teknik Direktör Okan Buruk da bugün kart görmesi durumunda İngiltere’de saha kenarında bulunamayacak.
Sarı-kırmızılılarda futbolculardan Uğurcan Çakır, Ismail Jakobs, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Roland Sallai, Victor Osimhen ve Noa Lang, sarı kart görmeleri durumunda rövanşta forma giyemeyecek.
Galatasaray'da Eksik Yok
Okan Hoca’nın, son oynanan Beşiktaş derbisinden farklı olarak Boey, Yunus ve Lang gibi isimlere 11’de yer vermesi bekleniyor.
Galatasaray, Liverpool müsabakasına tam kadro çıkacak. Sakat ve cezalı oyuncusu bulunmayan sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Okan Buruk, geniş kadronun avantajından faydalanabilecek.
Lig Etabında Liverpool'u Mağlup Etmişti
Sarı-kırmızılı ekip, lig etabında karşılaştığı Liverpool'u 1-0 yendi.
Galatasaray, İngiliz temsilcisini Şampiyonlar Ligi'nin 2. haftasında konuk etti. Sezona Almanya temsilcisi Eintracht Frankfur'a deplasmanda 5-1 yenilerek başlayan "Cimbom" sahasında Liverpool'u 1-0 yenerek hem moral buldu hem de turu geçmek için ilk adımı attı.
Söz konusu müsabakada golü 16. dakikada Victor Osimhen penaltıdan kaydetti.
Maç TRT 1'den Yayınlanacak
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında bugün, sahasında İngiltere temsilcisi Liverpool'u ağırlayacak.
RAMS Park'ta yapılacak maç, saat 20.45'te başlayacak. Müsabakayı İspanyol hakem Jesus Gil Manzano yönetecek. Müsabaka, TRT 1 ve Tabii platformundan canlı yayınlanacak.
Muhtemel 11'ler
Galatasaray: Uğurcan, Boey, Sanchez, Abdülkerim, Jakobs, Torreira, Lemina, Sane, Sara, Barış, Osimhen.
Liverpool: Mamardashvili, Frimpong, Konate, Van Dijk, Robertson, Szoboszlai, Mac Allister, Wirtz, Gakpo, Ekitike, Salah.