UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ikinci maçında Fenerbahçe, 0-0’ın rövanşında Portekiz temsilcisi Benfica ile karşı karşıya geldi. Estádio da Luz Stadyumu’nda saat 22.00’de başlayan mücadeleyi Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Slavko Vincic yönetti.
Portekiz ekibi,karşılaşmanın 35. dakikasında Kerem Aktürkoğlu'nun ayağından bulduğu golle sahadan 1-0’lık galibiyetle ayrıldı.
Benfica, bu sonuçla Şampiyonlar Ligi gruplarına yükseldi.
Fenerbahçe Avrupa Ligi’nde Devam Edecek
İlk maçta da istediği sonucu alamayan Fenerbahçe, toplam skorla Şampiyonlar Ligi gruplarına kalma şansını kaybetti. Bu sonuçla yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek olan sarı-lacivertliler, gruplarda başarılı bir performans sergilemeyi hedefliyor.
Fenerbahçe'nin katılacağı UEFA Avrupa Ligi'nde kura çekimi 29 Ağustos Cuma günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek.
Jose Mourinho: Bizden Daha İyi Bir Takıma Kaybettik
Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, “Galip gelemememizin üzüntüsü içindeyiz ama bizden daha iyi bir takıma kaybettiğimizi söyleyebilirim.” dedi.

“Kerem Aktürkoğlu Profesyonel Bir Şekilde İşini Yapıyor”
Jose Mourinho, “Kerem Aktürkoğlu Benfica'nın oyuncusu, takımı için profesyonel bir şekilde işini yapıyor.” diyen Mourinho, şunları kaydetti:
“Benfica'nın çok daha güçlü ve elinde daha fazla çözüme sahip olan bir kulüp olduğunu ifade etmiştim. Bu yüzden neler yapabileceklerine dair tahmin yürütmek kolay olmayacaktı. Galip gelemememizin üzüntüsü içindeyiz ama bizden daha iyi bir takıma kaybettiğimizi söyleyebilirim.”
