Son Dakika Haberleri: DEM Parti’nin TBMM Başkanvekili Belli Oldu

Son Dakika Haberleri: DEM Parti, TBMM’nin 28. yasama yılının ikinci dönemi için TBMM Başkanvekilliğine Van Milletvekili Pervin Buldan’ı seçti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’in yerine Van Milletvekili ve İmralı heyeti üyesi Pervin Buldan’ı seçti.

Pervin Buldan TBMM Başkanvekili Oldu

DEM Parti, TBMM Başkanvekili’ni belirlemek üzere bugün kapalı grup toplantısı yaptı. Toplantının ardından partiden yapılan açıklamada, “Bugün yapılan Kapalı Meclis Grup Toplantımızda, DEM Parti İmralı Heyeti Üyesi Pervin Buldan, Meclis Başkanvekilimiz olarak belirlenmiştir.” denildi.

Pervin Buldan - Sırrı Süreyya Önder

Sırrı Süreyya Önder Hayatını Kaybetmişti

DEM Parti’nin TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü İstanbul’daki Florence Nightingale Hastanesi'nde tedavisinin 18. gününde 3 Mayıs 2025 tarihinde hayatını kaybetmişti.  

TBMM Başkanlığı İçin Cengiz Çandar Aday

Öte yandan, TBMM’de yarın TBMM Başkanı seçimi yapılacak DEM Parti TBMM Başkanlığı için de Cengiz Çandar’ı aday göstermişti.

 

İLGİLİ HABERLER