Son Dakika Haberleri: Ankara Bölge Adliye Mahkemesinin verdiği CHP 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin verilen “tedbirli mutlak butlan” kararı sonrası CHP’de yaşanan kriz, siyaset gündeminin ilk sıralarında yer alırken bu kez parti içinde hazırlanan 9 kişilik disiplin listesi dikkat çekti.
Gazeteci Sinan Burhan katıldığı TV100 canlı yayınında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin 9 isimden oluşan milletvekili listesi hakkında disiplin ve ihraç süreci başlatmaya hazırlandığını iddia etti.
Sinan Burhan, CHP yönetiminde yeni dönemde sert adımlar atılabileceğine ilişkin kulis bilgilerini canlı yayında paylaştı.

“DİSİPLİNE VERİLECEK MİLLETVEKİLLERİNİN LİSTESİ HAZIR"
Sinan Burhan, CHP’deki tartışmalar ve genel merkezde yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmesinde, bazı milletvekillerine yönelik hazırlık yapıldığını iddia etti.
Burhan, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi partiden ihraç edilecek ve disipline verilecek milletvekillerinin listesini hazırlamış. Farklı bir tartışma olacağını düşünüyorum. Adı yolsuzluk, usulsüzlük, hakaret ve küfür ile anılan milletvekilleri olacak. Benim aldığım kulis bilgisi bu yönde” ifadelerini kullandı.
LİSTEDE DİKKAT ÇEKEN İSİMLER YER ALDI
Canlı yayında açıklanan ve CHP kulislerinde gündem olduğu belirtilen listede çok sayıda milletvekilinin adı yer aldı.
Sinan Burhan’ın paylaştığı iddiaya göre disiplin ve ihraç süreciyle karşı karşıya kalabileceği öne sürülen isimler şöyle sıralandı:
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Ankara Milletvekilleri Umut Akdoğan ile Adnan Beker, İstanbul Milletvekilleri Taşkın Özer, Özgür Karabat, Gökan Zeybek ve Cemal Enginyurt.
ÜMİT DİKBAYIR İDDİASI
Sinan Burhan, daha sonra listeye İYİ Parti’den CHP’ye geçen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın da eklendiğini ileri sürdü.
Burhan, açıklamasında Adnan Beker’in sosyal medya paylaşımına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Kaynağımdan aldığım bilgiye göre Adnan Beker akşam üzeri bir tweet atmıştı. ‘Sana oy vermediğimi söylemiştim. Keşke bir de “Allah CHP’yi senden korusun” deseymişim. Sen Söğütözü’nden izle, biz iktidara yürüyoruz’ demişti. Bunu Ümit Dikbayır da paylaşmış. Ümit Dikbayır’ın disipline verileceği bilgisi geldi.”