O kişilere rekor ceza kesildi! Bunu yapan ev sahiplerine toplam 2 milyon 152 bin lira para cezası uygulandı!

Türkiye genelinde kaçak göçmenlere yönelik çalışma yapılmaya devam ediyor. Evlerini düzensiz göçmenlere kiralayan ev sahiplerine ise rekor para cezası kesildi! İşte detaylar…

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

İstanbul’da şok evleri operasyonu kapsamında düzensiz göçmenlere evlerini kiralayanlara rekor seviyede para cezası kesildi. Son dönemde Türkiye genelinde sayıları iyice artan kaçak göçmenler ve giderek artan sığınmacı sorunu ile ev kiraları da yükselmişti. Bu kapsamda Türkiye genelinde kaçaklara yönelik operasyonlar yapılmaya devam ediyor.

Ülke genelinde yapılan çalışmalarda 797 kaçak göçmen yakalandığı aktarıldı. Öte yandan İstanbul’da düzensiz göçmenlere evlerini kiralayanlara yönelik yapılan operasyonlarda çok sayıda kişiye idari para cezası kesildi. 84 ev sahibinden birinin ise tutuklandığı bildiriliyor.

84 EV SAHİBİNDEN 1’İ TUTUKLANDI

İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından Ekim ayında düzenlenen operasyonlar büyük ses getirdi. Söz konusu operasyon kapsamında 797 düzensiz göçmenin yakalandığı aktarılıyor. İstanbul’da düzensiz göçmenlere evlerini kiralayan 84 mülk sahibinden birinin ise tutuklandığı ifade edildi.

Evlerini düzensiz göçmenlere kiraladıkları tespit edilen kişilerden 2’si hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı. Göçmen kaçakçılığı ile ilgili yürütülen operasyonlarda şok evleri diye nitelendirilen adreslere baskın düzenlendi.

2 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE PARA CEZASI KESİLDİ

Düzensiz göçmenlerin yakalanmasının yanı sıra İstanbul’da geçtiğimiz ay yürütülen operasyon kapsamında evlerini düzensiz göçmenlere kiralayan 84 mülk sahibine 2 milyon 152 bin 366 lira idari para cezası uygulandı. Evlerini bu kişilere kiraya verenler arasında ayrıca 2’si hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken 1 kişinin de tutuklandığı ifade ediliyor.

797 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI!

İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından göçmen kaçakçılığı suçuyla ilgili operasyonlar düzenlendi. Bu kapsamda düzensiz göçmenlerin sevk edilecekleri sınır illerine götürülmeden önce kaldıkları ve ‘’şok evleri’’ olarak ifade edilen birçok adresin tespit edildiği belirtildi. Bu kapsamda yapılan operasyonlarda ise 797 düzensiz göçmenin geri gönderme merkezine teslim edildiği ifade edildi. Evlerini düzensiz göçmenlere kiraya vereneler hakkında da işlem yapıldı.  

“Yürüyen Adam” Neşet Turan’a kamyon çarptı, öldü! Kamyonun çarpma anı dehşete düşürdü 1 Mayıs Taksim'de kutlanamayacak Türklere Schengen vizesi başvuruları kapatıldı mı? 1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi? Marmaray, İZBAN ve Başkentray Resmi Gazete kararı Erdoğan - Özel görüşmesinin tarihi belli oldu Erhan Usta ‘nezaketsiz olur’ deyip istifa etti