İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklu bulunan başdanışmanı Murat Ongun'un hesabından paylaşılan “Asgari Ücret ve Cem Küçük Anısı” başlıklı yazısı, geçen yılki asgari ücret tartışmalarının perde arkasında yaşanan ilginç bir diyaloğu ifşa etti.
“Ekrem Bey Fırsatı Kaçırmasın, Gol Atsın”
Murat Ongun, geçen yıl asgari ücrete yapılan zammın tepki çektiği dönemde, gazeteci Cem Küçük'ün kendisine WhatsApp üzerinden attığı mesajı şöyle aktardı:
“Murat, asgari ücret işinde büyük yanlış yaptılar. Hükümete GOL ATMAK için büyük fırsat. Ekrem Bey (İmamoğlu) fırsatı kaçırmasın, bir tweet atsın büyük PUAN TOPLAR.”
Hükümete “İçeriden” Uyarı
Murat Ongun, bu anıyı paylaşma nedenini, belirlenmek üzere olan yeni asgari ücret (muhtemelen 2026 yılı için) konusunda hükümeti uyarmak olarak açıkladı. Ongun, hükümete yakın isimlerin bile “kapalı kapılar ardında” ekonomik tablodan rahatsız olduğunu ima etti:
“Hükümet asgari ücret artışında elini bol tutmalı. En yakınındakiler bile bu konuda hassas. Belki Cem gibi tepkilerini farklı metotlarla gösteriyorlar ama hassaslar.”
"Üstelik Cem tek değil. Yakınlarınızda çok Cem var."
Murat Ongun'un X paylaşımının tamamı şöyle:
“Geçen yıl bu zamanlar… Asgari ücrete yapılan küçük zam, büyük tepki toplamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan çok sert eleştiriliyordu.
Aynı akşam evdeyim. Telefonuma Whatsapp’tan bir mesaj geldi. Yazan Cem Küçük. Diyor ki; “Murat, asgari ücret işinde büyük yanlış yaptılar. Hükümete GOL ATMAK için büyük fırsat. Ekrem Bey (İmamoğlu) fırsatı kaçırmasın, bir tweet atsın büyük PUAN TOPLAR.”
Goller, puanlar, Cem Küçükler…
Şaşırdım. Bu anıyı neden anlattım? Hükümet asgari ücret artışında elini bol tutmalı. En yakınındakiler bile bu konuda hassas. Belki Cem gibi tepkilerini farklı metodlarla gösteriyorlar ama hassaslar.
Üstelik Cem tek değil. Yakınlarınızda çok Cem var.”
