Memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçirdikleri bayram günlerinin ardından büyük şehirlere dönmek için direksiyon başına geçen sürücüler, yollarda yoğun bir kalabalıkla karşılaştı. Tatilin son günündeki büyük izdihama kalmak istemeyen ve yolculuğunu gece serinliğine denk getirmeye çalışan vatandaşların aynı anda yola çıkmasıyla Kırıkkale genelinde trafik adeta durma noktasına geldi. Sürücülerin sabrını zorlayan o upuzun araç konvoylarının ürkütücü boyutu, gece karanlığında drone ile havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serildi.

Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde ya da tatil bölgelerinde geçiren vatandaşlar, dönüş için yeniden yollara akın etti. Türkiye’nin önemli ulaşım güzergahlarından biri olan Kırıkkale’de de gece saatlerinde de yoğunluk arttı.
Ankara-Samsun ve Kırıkkale-Kayseri kara yollarının kesiştiği "kilit kavşak"ta yaşanan araç yoğunluğu havadan görüntülendi. Kilometrelerce araç kuyruğuna takılan sürücüler tampon tampona ilerledi.
Trafik ekipleri de yoğunluğun yaşandığı bölgelerde önlem aldı. Ekipler, ulaşımın aksamaması için kavşaklar ve bağlantı yollarında çalışma yaptı. Trafik yoğunluğunun pazar gecesine kadar devam etmesi bekleniyor.