Terör örgütü PKK'nın yarın Süleymaniye'de başlaması beklenen silah bırakma sürecinin arka planında, son 8 ayda yaşanan bir dizi kritik gelişmenin yatıyor. Siyasi kulislerde “yeni bir çözüm süreci” olarak adlandırılan gelişmelerin fitilini, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 1 Ekim'de TBMM'de attığı adımla ateşledi.
Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 27 Şubat günü yaptığı 'kendini feshetme' ve 'silah bırakma' çağrısının ardından terör örgütü PKK 3-5 Mayıs tarihlerinde düzenlediği 12’nci Kongresi’nde fesih ve silah bırakma kararı aldı.

PKK Silahlarını Bugün Teslim Edecek
2 Temmuz Çarşamba günü Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Süleymaniye kentinde düzenlenecek programla, belirli sayıda örgüt mensubunun silahlarını ilgili birimlere teslim edeceği öğrenildi.
Teslim Töreni Kayda Alınacak
Töreni eski PKK Merkez Konseyi Üyesi Mustafa Karasu’nun yönetmesi bekleniyor. Silah bırakma töreninin örgüt kontrolünde kayda alınması ve yayınlanması planlanıyor. Törende Mustafa Karasu’nun da sürece ilişkin değerlendirme yapması bekleniyor.