Soruşturma İzni Verilmişti... Mansur Yavaş’a Soruşturma Açıldı mı? ABB’den Açıklama

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ABB Başkanı Mansur Yavaş hakkında soruşturma açıldığına dair iddia üzerine bir yazılı açıklama yaparak sürece dair bilgi verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son günlerde bazı basın organlarında yer alan ve Başkan Mansur Yavaş ile belediye bürokratları hakkında soruşturma açıldığını öne süren haberlere karşı sessizliğini bozdu. Belediyeden yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların aksine taraflarına ulaşmış herhangi bir resmi yazı olmadığı, haberde konu edilen sürecin yeni olmadığı vurgulandı.

Mansur Yavaş’a ‘Soruşturma Açıldı’ İddiası

Başkent gündemini meşgul eden soruşturma haberleri üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) yazılı bir açıklama yayımlayarak kamuoyunu bilgilendirdi. Belediye yönetimi ve bürokratlarını hedef alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilen açıklamada, sürecin çarpıtıldığına mesajlar verildi.

ABB’den Açıklama Yapıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve Mansur Yavaş hakkında yandaş basında yer alan haberlere göre soruşturma açıldığı bilgisi verilmiştir. Ancak konuyla ilgili tarafımıza yapılmış herhangi bir resmi bildirim bulunmamaktadır. Haberde konu edilen süreç yeni değildir. İlgili dosya, 2022 yılından bu yana devam eden ve halen tahkim sürecinde bulunan teknik ve hukuki sürecin devam ettiği bir dosyadır. Bu nedenle ortada kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmadığı gibi, kamu zararına ilişkin verilmiş nihai bir hüküm de yoktur.

Devam eden bir sürecin, sonuçlanmış ve kesinleşmiş gibi sunulması, kamuoyunu yanıltmaya yönelik açık bir algı çabasıdır. Tarafımıza konuyla ilgili ulaşan herhangi bir yazı belge gelmesi halinde de kamuoyu şeffaf bir şekilde bilgilendirilecektir.”

Mansur Yavaş’a Soruşturma Açıldı mı? ABB’den Açıklama
Görsel: X:@abbbasin

Soruşturma İzni Verilmişti

İçişleri Bakanlığı daha önce de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hakkında, “Mayıs 2023’te yapılan genel seçimlerdeki Karabük mitinginde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçların kullanıldığı” iddiasıyla soruşturma izni vermişti.

İLGİLİ HABERLER