CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uzun süredir cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş'ın hukuki durumuna ilişkin sessizliğini bozarak, yargı üst kurullarının işaret ettiği yola dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, “AİHM ve AYM kararları dikkate alınarak Selahattin Demirtaş derhal tahliye edilerek, özgürlüğüne kavuşmalıdır. Bunun dışındaki her tartışma suni gündem yaratma çabasıdır ve Sayın Demirtaş'a zarar vermektir.” dedi.
Aytunç Erkin Paylaştı
Gazeteci Aytunç Erkin, mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlık koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Selahattin Demirtaş'la ilgili açıklamasını sosyal medya platformu X hesabından aktardı.
Kılıçdaroğlu: “Kimse Buradan Kendisine Siyaset Devşirmesin”
Açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Sayın Selahattin Demirtaş gibi önemli bir siyasetçinin yıllardır siyasi nedenlerle cezaevinde tutulmasından dolayı çok üzgünüm. Bir televizyon programında kullandığım cümleden dolayı Sayın Demirtaş üzerinden hesaplaşmayı doğru bulmuyorum. Kimse buradan kendisine bir siyaset devşirmesin. Hiç kimsenin özgürlüğü siyasetin konusu olamaz, olmamalı. Eğer bu konuda bir samimiyet testi yapılacaksa Demirtaş'ı siyasete malzeme yapmak yerine bir dakika dahi cezaevinde tutulmasına hep beraber itiraz etmeliyiz. AİHM ve AYM kararları dikkate alınarak Selahattin Demirtaş derhal tahliye edilerek, özgürlüğüne kavuşmalıdır. Bunun dışındaki her tartışma suni gündem yaratma çabasıdır ve Sayın Demirtaş'a zarar vermektir.”