Gülistan Doku Davasında Sıcak Gelişme: ABD'deki Duruşma Ertelendi

Tunceli'de 6 yıl önce kaybolan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Gülistan Doku soruşturmasında yeni gelişme yaşandı. Kırmızı bültenle arandığı ABD'de yakalanan firari şüpheli Umut Altaş'ın yargılanmasına başlandı. Mahkeme, davayı 21 Temmuz'a erteledi.

Tunceli'de 2020 yılında kaybolan ve o günden bu yana kendisinden hiçbir haber alınamayan Gülistan Doku soruşturmasında gözler okyanus ötesine çevrildi. Kırmızı bültenle arandığı ABD’de yakalanan firari şüpheli Umut Altaş, ilk kez hakim karşısına çıktı. Dava yargıcı duruşmayı 21 Temmuz'a erteledi.

Tunceli'de okuyan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin soruşturma kapsamında, ABD'den iadesi istenen Altaş'ın oturum hakkının iptali ve sınır dışı edilmesi için ilk duruşması çevrim içi olarak gerçekleşti.

Yargıç Adam Panopoulos, Altaş'ın avukatının davaya yeni müdahil olduğunu belirterek konuya hazırlanmak için ek süre istemesi üzerine erteleme kararı verdi.

Duruşma 21 Temmuz'a Ertelendi

Tutuklu yargılanan Altaş'ın da turuncu mahkum elbisesiyle hazır bulunduğu duruşma Panopoulos tarafından 21 Temmuz'a ertelendi.

Panopoulos ayrıca, bugünkü davanın normalde, Altaş'ın daha önce yaptığı sığınma başvurusu ile ilgili bir “bireysel duruşma” için kararlaştırıldığını belirterek, “İster değiştirilmiş bir başvuru olsun, ister başka bir yasal koruma talebi olsun, bunların hepsinin 17 Temmuz 2026 tarihine kadar dosyalanmış olması gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

22 Mayıs'ta ABD'de Gözaltına Alınmıştı

Interpol nezdinde işlemler başlatılarak, hakkında kırmızı bülten çıkarılan Altaş ABD güvenlik makamları tarafından 22 Mayıs'ta gözaltına alınmıştı.

Tunceli'de okuyan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun kaybolmasına ilişkin soruşturma kapsamında ABD'de bulunan firari şüpheli Altaş hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına ilişkin süreç, Adalet Bakanlığınca başlatılmıştı.

İLGİLİ HABERLER