Türkiye'nin medya ve siyaset gündemine düşen davada sona gelindi. YouTube kanalındaki sözleri nedeniyle 22 Haziran'dan bu yana Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı hakkında bugün karar çıkması bekleniyor.
Savcıdan “Tahliye Yok” Sinyali
İlk duruşmada iddianamede yer alan “Cumhurbaşkanına tehdit” suçlamasını yineleyen savcı, Fatih Altaylı'nın en az 5 yıl hapisle cezalandırılmasını talep etmişti. Duruşmada Altaylı'nın tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.
Altaylı'nın avukatları ise bu mütalaaya karşı detaylı bir yazılı savunma sunarak suçlamaları reddetmişti.
“Suyun Isınıyor” Polemiği Hafızalarda
Sürecin başlangıcı aslında mahkeme salonlarından önce sosyal medyada yaşanmıştı. Dolaşıma sokulan videonun ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın “Altaylıııı! Suyun ısınmaya başladı” paylaşımı, o dönem büyük tartışma yaratmıştı. Teşvikiye'deki evinden 22 Haziran'da gözaltına alınan Altaylı, o tarihten bu yana tutuklu olarak Silivri Marmara Cezaevi'nde kalıyor.
Silivri'de Hareketli Saatler
İlk duruşmada Cumhurbaşkanı avukatlarının müdahillik talebini kabul eden heyet, dosyayı savcıya göndermişti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Altaylı hakkında, videoda kullandığı ifadeler nedeni ile en az 5 yıl hapsi isteniyor.
Bugün savunmaların tamamlanmasıyla birlikte heyetin dosyayı kapatması ve hükmü açıklamasına kesin gözüyle bakılıyor.